Vegansk skagenröra med tofu och tångkaviar

Betyg 4.3 av 5.83 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Vegansk skagenröra med tofu och tångkaviar

Med tofu, tångkaviar och vegansk majonnäs har vi här ett riktigt gott recept på en skagenröra som är helt vegansk. Hacka ner rödlök och krydda med dill och pepparrot och lite citron. Serveras exempelvis på en knäckebrödsskiva.

Vegansk skagenröra med tofu och tångkaviar

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
200 g naturell fast tofu
1 msk riven färsk pepparrot
1/2 citron
1/2 kruka dill
1 1/2 dl vegansk majonnäs
1 burk tångcaviar (à 75 g)
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Tänkte göra den veganska skagenröran, men är lite nyfiken på hur lång hållbarhet den har. Tacksam för svar Eva

    Eva maria

    Hej Eva Maria! Den här bör man göra dagen innan som tidigast. Vill du förbereda den tidigare så vänta med att blanda i rödlöken till serveringsdagen. Det är den som begränsar hållbarheten. Glad Påsk! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Helt sjukt god!! Kommer definitivt göra igen!

    Linnéa

  • Gjorde denna röra i påskas (med pepparrot på tub och lite extra tångkaviar) och min pappa, som tror sig veta att han ogillar allt veganskt, smakade på den och min egna senaps-svill och han chockade mig med att tycka att de båda var goda - "mycket mer smakrika än de vanliga"! Ska göras igen nu till jul. Tack för ett toppenrecept!

    Lotta

  • Omg vad god den blev!!! Verkligen godare än den trötta "vanliga" med kräkor :D. Tack så mycket!!! <3

    Milla

    Hej Milla! Vad kul att höra att du gillade receptet! ❤ Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Gjorde den som bruschetta och utan tofu

    Cecilia

  • Jag tillsatte dock ingen citronsaft eftersom jag tycker att majonnäsen redan är surt och det var nödvändigt att salta och peppra. Men nu har jag en fråga: Det är ju en hel del röra, som man får om man följer receptet. Eftersom jag är ensamstående undrar jag, hur länge kan man förvara den i kylskåpet och kan man ev. frysa in den? Tack för svar! Dorothee

    Dorothee

  • Alla recept jag har testat här är goda! Tack för alla recept:) NU är nyårsafton räddad.

    Patrik

  • Riktigt gott detta ska jag definitivt göra igen.

    Christina

  • Jättegott!

    Nina

  • Nej fy, detta var inte bra alltså. Eller, det går väl att äta i nödfall, men det var inte ens i närheten av hur en riktig skagenröra smakar.

    Carl-philip

Näringsvärde per portion

Energi777 KJ / 188 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Vegansk smörgåstårta
    Betyg 4.5 av 5.82 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Små rårakor med vegansk skagen
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Färskost med gräslök och najadlax
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad