Hemgravad lax med skagen på rökta räkor

Perfekt förrätt med ett tilltalande utseende och god smak av laxfilé, räkor, majonnäs, citron och löjrom. Hemgravad lax med skagen på rökta räkor kräver drygt en timma i tillagningstid men det utsökta resultatet är värt jobbet.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Ingredienser
8 portioner
2 citroner
800 g benfri laxfilè med skinn (som varit fryst i minst två dygn)
1/2 dl salt
1 dl socker
1 tsk grovkrossad svartpeppar
1 tsk grovkrossad grönpeppar
1 tsk grovkrossad rosépeppar
1 kruka grovhackad dill
Skagen
800 g räkor (med skal)
200 g rökta räkor (med skal)
1 dl majonnäs
1 tsk citronjuice
Garnering
50 g löjrom
färskriven pepparrot till garnering
För alla
Hemgravad lax är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Skagen på rökta räkor är fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Obs! Endast äkta majonnäs är mjölkproteinfri.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs eller crème fraiche smaksatt med lite dijonsenap.
Gör så här
Tips
Vill du förenkla kan du köpa färdiggravad lax, ca 600 g (för 8 port).
Har du lagat receptet?
Kommentarer