Hemgravad lax med skagen på rökta räkor

Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
0
Hemgravad lax med skagen på rökta räkor

Perfekt förrätt med ett tilltalande utseende och god smak av laxfilé, räkor, majonnäs, citron och löjrom. Hemgravad lax med skagen på rökta räkor kräver drygt en timma i tillagningstid men det utsökta resultatet är värt jobbet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Hemgravad lax med skagen på rökta räkor

Ingredienser

8 portioner
2   citroner
800 g  benfri laxfilè med skinn (som varit fryst i minst två dygn)
1/2 dl  salt
1 dl  socker
1 tsk  grovkrossad svartpeppar
1 tsk  grovkrossad grönpeppar
1 tsk  grovkrossad rosépeppar
1   kruka grovhackad dill

Skagen

800 g  räkor (med skal)
200 g  rökta räkor (med skal)
1 dl  majonnäs
1 tsk  citronjuice

Garnering

50 g  löjrom
färskriven pepparrot till garnering

För alla

Hemgravad lax är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Skagen på rökta räkor är fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Obs! Endast äkta majonnäs är mjölkproteinfri.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs eller crème fraiche smaksatt med lite dijonsenap.

Gör så här

Tips

Vill du förenkla kan du köpa färdiggravad lax, ca 600 g (för 8 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Pepparkryddad quornfilé
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt pepparfilé
Betyg 4 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Peppargrillad entrecôte
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparsås
Betyg 4.4 av 5.
68 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Peppar- och ingefärsglaserade revbensspjäll
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk skagenröra
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga