Vegansk senapssill av aubergine

Betyg 4.5 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Vegansk senapssill av aubergine

Världens godaste veganska senapssill med smak av skånsk senap och dijon – klassiskt, lättlagat och makalöst gott. Perfekt då årets stora mathelger knackar på dörren och du vill bjuda på grön och härligt buffémat.

Vegansk senapssill av aubergine

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl skånsk senap
1 msk dijonsenap
1 1/2 msk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1 dl olja
1 ask färsk dill (à 20 g)
salt
peppar
1 sats inlagd vegansk sill (se länk under steg 3)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Ett måste på jul- och påskbord! En jättegod sill som uppskattas av både vegetarianer och köttätare.

    Ylva

  • Great! This is a success among non vegetarian even!!!

    Andrea

  • Vad är hållbarheten på detta?

    Patrik

    Hej Patrik! Själva vegansillen håller åtminstone 7-10 dagar, så den går bra att förbereda. Senapssåsen med "sillen" i håller ca 2-3 dagar. Men som med allt så gäller rena verktyg och hålla god hygien. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Det blev super bra. Nästa gång ska jag försöka minska på syran lite.

    Tim

Näringsvärde per portion

Energi1831 KJ / 436 kCal
Fett23 g
Salt0.3 g
Kolhydrater56 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Vegansk currysill av aubergine
    Betyg 4.1 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegansk skärgårdssill av aubergine
    Betyg 4.6 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Inlagd sill med äpple och senapssås
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rustik sillsallad och nubbesallad
    Betyg 3 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad