Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Snabb saffranssmak

Trött på lussebullar? Testa istället vår goda sockerkaka med saffran. Du tillsätter ägg, mjöl, saffran, socker, margarin och mjölk. Resultat blir en god och julig kaka - full av saffransmak!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ägg och socker. Tillsätt saffran, smält margarin och mjölk.
  3. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner det i smeten.
  4. Häll i en bröad form, ca 24 cm i diameter. (för 8 bitar)
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 paket saffran (à 0,5 g)
  • 200 g smält margarin
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?