Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Saffranskaka i fin form

Denna saftiga saffranskaka i form är lätt att baka och ett fint alternativ till lussebullar. Grädda kakan i ugn i cirka 45 minuter, låt svalna och lägg upp saffranskakan på ett fint fat. Sikta florsocker över till serveringen. Fint!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj och bröa en slät, rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar).
  3. Smält matfettet och låt det svalna. Stöt saffranet i en mortel, gärna med en sockerbit. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, matfett och mjölk.
  4. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten. Häll den i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Sikta över florsocker.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 pkt saffran (à 0,5 g)
  • ev 1 sockerbit
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • florsocker att sikta över
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?