Saffranskaka i fin form
Denna saftiga saffranskaka i form är lätt att baka och ett fint alternativ till lussebullar. Grädda kakan i ugn i cirka 45 minuter, låt svalna och lägg upp saffranskakan på ett fint fat. Sikta florsocker över till serveringen. Fint!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996
Ingredienser
10 bitar
200 g smör eller margarin
1 pkt saffran (à 0,5 g)
ev 1 sockerbit
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
florsocker att sikta över
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så god tillsammans med vispad grädde m rårörda lingon i.
Marie-louise
2020-11-24Jättegod kaka som blev så saftig i god! Alla från 5åringar till 11åringar och vuxna älskade den. Fick ge bort receptet till flera på vårt glöggingel, då den serverades.
Ashif
2007-12-16en super go kaka.. ja blandade ner lite russin och de blev toppen gott..
Annsofi
2007-12-02