Vegansk risotto med rostad paprika och citronolja

5
3 Klimatsmart
Vegansk risotto med rostad paprika och citronolja

Prova detta recept på en otroligt god vegansk risotto gjord på svart ris. Perfekt som vegansk middag till nyår eller något annat festligt tillfälle! Risotton serveras med rostad paprika och citronolja.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Vegansk risotto med rostad paprika och citronolja

Ingredienser

4 portioner

Rostad paprika

4
röda spetspaprikor
2
rivna vitlöksklyftor
1/2 tsk
torkad timjan
1/2 tsk
salt
2 msk
olivolja
3 msk
finhackad persilja

Citronolja

1
citron
1/2 dl
olivolja
1 tsk
strösocker

Risotto

1 l
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
2
schalottenlökar
1 tsk
rökt paprikapulver
3 msk
olivolja
1 dl
vitt vin
3 dl
svart ris
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Läs noga innehållet på buljongen. I övrigt fri från gluten, laktos, mjökprotein och ägg.

 

Gör så här

Tips

Toppa risotton med hackade hasselnötter.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Jan

12/3/2020

Notera att tidsangivelsen för detta recept är felaktig. Det tar definitivt mer än en timme, och inte < 45 min som det står i rubriken till receptet.

Redaktionen ICAse

12/4/2020

Hej Jan! Tack för att du uppmärksammade oss på detta. vi har nu uppdaterat tidsangivelsen i receptet. Hälsningar Ulrika

Christopher

11/24/2020

Vet inte vad jag gjorde för fel, men det blev inte krämigt.

Linn

2/2/2019

Citron oljan och paprikan ger rätten v god och lyxig smak. Men det är också allt som ger rätten smak. Så lite örter och kryddor efter smak gör rätten till en ljuvlig favorit.

Näringsvärde per portion

Energi 2011 KJ / 481 kCal
Fett 24 g
Salt 2 g
Kolhydrater 56 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept