Vegansk risotto med rostad paprika och citronolja

Prova detta recept på en otroligt god vegansk risotto gjord på svart ris. Perfekt som vegansk middag till nyår eller något annat festligt tillfälle! Risotton serveras med rostad paprika och citronolja.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Ingredienser
4 portioner
Rostad paprika
4 röda spetspaprikor
2 rivna vitlöksklyftor
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
2 msk olivolja
3 msk finhackad persilja
Citronolja
1 citron
1/2 dl olivolja
1 tsk strösocker
Risotto
1 l vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 schalottenlökar
1 tsk rökt paprikapulver
3 msk olivolja
1 dl vitt vin
3 dl svart ris
salt
svartpeppar
För alla
Läs noga innehållet på buljongen. I övrigt fri från gluten, laktos, mjökprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Toppa risotton med hackade hasselnötter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2011 KJ / 481 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ni borde förtydliga i receptet att det inte går ta vilket svart ris som helst! Jag tog nerone som var det enda svarta ris som fanns i min närbutik och det tog tre försök innan jag förstod felet. Väldigt retligt!
Anna
2022-05-04Gjorde detta idag! Både min man o jag tyckte det var väldans gott, vi åt upp alltihop. Trots att vi bara var två😋
Annalena
2022-01-20Notera att tidsangivelsen för detta recept är felaktig. Det tar definitivt mer än en timme, och inte < 45 min som det står i rubriken till receptet.
Jan
2020-12-03Hej Jan! Tack för att du uppmärksammade oss på detta. vi har nu uppdaterat tidsangivelsen i receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-04