Vegansk risgrynsgröt

Risgrynsgröt är både juligt och ljuvligt och går hur bra som helst att göra helt mjölkfri. I det här receptet har vi använt mandeldryck som passar fint ihop med kanel, apelsin, saffran och julens andra smaker.

Gör så här
00:10:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1086 KJ / 260 kCal
Fett3 g
Salt1 g
Kolhydrater54 g
Protein3 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
15 stAlldeles för lös.,.
Linda
Tricket med all risgrynsgröt är att ta massor av tid i sista skedet. Jag lämnar ofta grytan (enbart rostfritt utan plastdetaljer) i ugnen på 50° (inte mer) i minst 4-6h, så kan gröten svälla ordentligt. Det blir oftast helt perfekt. Om det ska stå över natten så stäng av ugnen (fortfarande när den är på 50°) och vira in tidningspapper för att stänga inne värmen och ta ut på morgonen. Jag tycker Garants Sojadryck slår Icas egen för hur lyckat det blir, men det funkar med den med. Jag har inte testat med mandelmjölk. Havremjölk är också gott, men tycker det är mer lyckat i Lasagne och Pannkakor.
Mikael
Det här är ett recept på risvälling. Det här har ni inte provlagat, eller så har ni skrivit fel.
Fredrik
Gröten blev för lös. Nästa gång minskar jag till 6 dl mandelmjölk.
Ann-mari
Jag tycker också man bör överväga att lägga en mandel i gröten, den som får mandeln blir gift kommande år.
Frej
Tänkte testa att göra egen mandelmjölk och använda. Bör jag tillsätta något annat då för att få en så god gröt som möjligt?
Kristina
Kan man göra risgrynsgröt med bara vatten? ^^
Adina
Lagat med Alpros soya”mjölk”, original (ej osötad). Det blev jättebra, fick späda med lite mer soyadryck för att uppnå den konsistens jag föredrar:)
Amanda
Kokade på risdryck och det blev riktigt gott. Godaste risgrynsgröten jag ätit! Annars följde jag receptet.
Amanda
Jag brukar använda rismjölk istället. Blir rundare smak. Kokar inte med någon vatten heller, utan bara ca 12 deciliter rismjölk som jag tillsätter allt eftersom tills grynen är mjuka och konsistensen är lagom.
Linda