Risgrynsgröt i ugn
Enklaste sättet att koka risgrynsgröt utan att den bränner fast i kastrullen är att gröten görs i ugnen. Gröten sköter sig själv medan du hinner göra annat. Känns gröten lös när du tar den ur ugnen? Lugn - den ska vila lite för att få rätt konsistens.
Ingredienser
4 portioner
2 dl grötris
4 dl vatten
3 tsk socker
1/2 tsk salt
1 kanelstång
7 dl mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättebra recept, som älskas året om här hemma.
Helen
2024-09-25Perfekt när gröten sköter sig själv i ugnen. Den blir lika perfekt varje gång oavsett antal portioner. Och det bästa av allt är att det bränner inte fast.
Irene
2024-01-24Så enkelt att göra gröten och man slipper lägga en timme på att få rent kastrullen sen. Dessutom smakar det precis lika bra som när man kokar på spisen! Hela familjen slukade gröten med god aptit.
Sofie
2024-01-08