Risgrynsgröt i ugn
Enklaste sättet att koka risgrynsgröt utan att den bränner fast i kastrullen är att gröten görs i ugnen. Gröten sköter sig själv medan du hinner göra annat. Känns gröten lös när du tar den ur ugnen? Lugn - den ska vila lite för att få rätt konsistens.
Ingredienser
4 portioner
2 dl grötris
4 dl vatten
3 tsk socker
1/2 tsk salt
1 kanelstång
7 dl mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
👍 Har i alla år (och det är många) diskat vidbrända grytor! Det spelar ingen roll om man står och rör hela tiden, blir ändå lite. Detta var det bästa tipset någonsin! Sen är ju smaken olika, man behöver ju inte så mycket socker i. Vi har alltid socker och kanel på gröten. Marianne
Marianne
2024-12-12Skall grytan stå längst ner i ugnen det står inget om det?
Anette
2024-12-08Hej Anette! Grytan ska stå mitt i ugnen. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-09Bra recept
Agnetha
2024-12-07