Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Citronfromage

En fräsch citronfromage passar utmärkt som avslutning på en festmåltid. Perfekt att förbereda dagen innan, låta stå i kylen och garnera före servering. Ljuvligt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Dela ägget i gulan och vitan i två olika skålar.
  3. Vispa äggvitan till ett fast skum.
  4. Vispa äggulan och strösocker vitt och pösigt. Skölj citronen. Riv det yttersta av skalet. Pressa ur saft ur citronen. Rör ner saften och skalet i äggulevispet.
  5. Vispa grädden.
  6. Lägg gelatinbladen i en kastrull. Smält bladen försiktigt på låg värme och häll sedan i lite av äggulevispet i gelatinet under ständig vispning. Rör därefter ner blandningen från kastrullen i bunken med äggulevispet.
  7. Vänd först ner grädden försiktigt i äggulevispet och sist äggvitan.
  8. Fördela smeten i glas och ställ i kylen minst 2 timmar.
  9. Till servering: Garnera gärna citronfromagen med riven choklad och citronmeliss vid servering.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde. Välj en laktosfri choklad.
Näringsvärdet är beräknat inkl garneringen.

Tips

Går bra att göra dagen innan. Dra lite plastfilm över glasen så att inte fromagen tar smak av något annat i kylen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 gelatinblad
  • 1 ägg
  • 3/4 dl strösocker
  • finrivet skal av 1 citron
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 2 dl vispgrädde
Till servering
  • riven choklad
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 921 kJ / 220 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer