UNDER 60 MIN | Medel

Tomtekakor med choklad

Oavsett om du har varit snäll eller inte inför den här julen, kan du vara säker på att jultomten blir taggad att komma om du serverar dessa gullisar till tomtekakor med choklad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda samman med en träslev tills det är välblandat.
  3. Klicka ut smeten med en matsked på en bakplåtspapperklädd plåt och pressa ut till runda kakor.
  4. Baka i mitten av ugnen i 8 - 10 minuter.
  5. Låt svalna på ett galler.
  6. Dekoration: Smält vit choklad eller gör frosting (se tips). 
  7. Rulla ut den röda sockerpastan för att göra en tomteluva och sätt fast på kakan med lite smält choklad eller frosting.
  8. Spritsa skägg och kanten till tomteluvan med smält choklad eller frosting.
  9. Använd chokladknapparna till ögon och röda non stop till näsa. Måla en mun med hjälp av chokladsåsen på tub.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Milda.

Tips

Istället för smält vit choklad kan du blanda ca 50 g rumsvarmt margarin och 1 1/2 dl florsocker (för 15 kakor) och spritsa ut som skägg och kant på luvan.

Ingredienser

Portioner: ca 15 st
  • 85 g rumsvarmt margarin
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • ca 1 1/3 dl chokladknappar (1 1/3 dl chokladknappar motsvarar 85 g)
Dekoration
  • 100 g vit choklad
  • 100 g röd sockerpasta
  • 30 st chokladknappar
  • 15 st röda non stop
  • 2 msk chokladsås