Grapefruktkaka med hasselnötsmaräng

2
1
Grapefruktkaka med hasselnötsmaräng

En riktig färgklick på kaffebordet blir denna försvinnande goda kaka med curd av röd grapefrukt. Bottnarna får fin smak av hasselnötsmjölet. Lägg ihop kakan, låt den vila en stund i kylen och sedan är grapefruktskakan klar att servera.

Skriv ut

Samarbete med:

Grapefruktkaka med hasselnötsmaräng

Ingredienser

12 portioner

Botten

6 äggvitor
1 dl strösocker
100 g hasselnötsmjöl

Fyllning

2 1/2 dl färskpressad röd grapefruktjuice (gärna från star ruby, 2-3 grapefrukter motsvarar 2 1/2 dl juice)
2 gelatinblad
2 dl strösocker
1 krm röd hushållsfärg (karamellfärg)
4 äggulor
75 g smör

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Helena

2022-01-18

Det tog väldigt lång tid innan fyllningen stelnade tillräckligt för att den skulle kunna bredas på botten.

Näringsvärde per portion

Energi 927 KJ / 222 kCal
Fett 12 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 24 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept