Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Påskrutor med citron

Påskens godaste, och snyggaste! Läckra citronrutor som kommer att älskas av både stora och små påskfirare. Kaka med härlig citronsmak som toppas med en lyxig frosting; det blir en smaklig fullträff.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Kaka: Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm (för 12 bitar).
  3. Smält smöret. Rör ner grädden i smöret.
  4. Riv det yttersta skalet av citronerna och pressa ur saften. Blanda mjöl, bakpulver och citronskal.
  5. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner citronsaften, smör- och mjölblandningen i äggsmeten.
  6. Häll smeten i pannan och grädda mitt i ugnen 25–30 minuter.
  7. Låt kakan kallna.
  8. Frosting: Vispa ihop färskost och florsocker. Bred frostingen på kakan och ringla över lemon curd.
  9. Skär kakan i bitar.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 12 bitar
Kaka
  • 100 g smör
  • 1 dl syrad grädde (30 %)
  • rivet skal av 2 citroner
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl strösocker
Frosting
  • 150 g naturell färskost
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl lemon curd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1486 kJ / 355 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer