Vegansk pavlova med mango och passionsfrukt

Betyg 4.9 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 18 kommentarer
4.9Världens godaste
Vegansk pavlova med mango och passionsfrukt

En ljuvligt god, helt vegansk tårta där kikärtsspad används i marängen istället för äggvitor. Tårtan blir vacker dekorerad med pistagenötter, mango och gröna blad.

Vegansk pavlova med mango och passionsfrukt

Ingredienser

12 bitar
1 dl kylskåpskallt kikärtsspad från 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 dl strösocker
1/2 - 1 tsk pressad citronsaft

Topping

1 passionsfrukt
3 dl växtbaserat alternativ till grädde (vispbar)
2 msk florsocker

Garnering

1/2 dl hackade pistagenötter
1 färsk mango
1 passionsfrukt
ev. färsk mynta eller citronmeliss

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

18 st
  • Kan man använda fryst mango?

    Britt-marie

    Hej Britt-Marie! Det går superbra att använda fryst mango också. Låt den rinna av en stund i en sil först bara. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Kan man göra botten dagen innan och sedan ha på topping och garnering ett dygn efter? Om så, hur förvaras botten bäst till dess? I kylskåp?

    Frida

    Hej Frida! Det går bra att göra botten dagen innan. Förvara den helst i en burk med lock så att den inte bli seg av fukten i luften. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • fastnar oftast på bakplåtspappret, tips?

    Andja

    Hej Andja! Hmm... när vi provlagade denna så fastnade det inte på pappret. Det är viktigt att välja just bakplåtspapper och inte smörpapper. 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • En vanlig pavlovatårta blir ju krämig inuti av sig självt. Är det samma med denna??

    Kristina

  • Jag har gjort 2 försök men marängen stelnar inte. Jag har tyckt att den varit fast men "hur fast är fast"? Hoppas någon bättre bagare kan ge nåt tips 😊

    Hanna

  • Stämmer antalet portioner verkligen? I erat likvärdiga recept med äggvita är en lika stor maräng (25 cm i diameter) angivet till 8 portioner.

    Angelika

  • Hej! Ska en vispa för hand el vad funkar/funkar bäst?

    Hanna

    Hej Hanna! Det går mycket snabbare att vispa marängen med en elvisp men det går självklart bra att vispa för hand också. 😊 Hoppas att du gillar pavlovan! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Fick en perfekt maräng! Sådär seg i mitten, klart i klass med ”vanlig” med ägg. Jättegott med frukten på!

    Anna

  • Fluffet innan gräddning var väldigt gott, funkar så oxå. Dock smälte tårtan. Gräddade enligt instruktion och sedan fick det stå i ugnen öven natten. Det står 12 bitar, men vilken diameter har ni på marängkakan som gräddas.

    Christina

  • Hej! Kan man göra flera marängbottnar samtidigt i ugnen?

    Ellen

    Hej Ellen! Ja, det går bra att göra flera bottnar på en plåt (så många som ryms). Om du vill göra på flera plåtar så föreslår vi att du använder varmluftsfunktionen och sänker temperaturen till ca 75-80°C. Håll också koll på bottnarna i ugnen. 😊 Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per bit

Energi686 KJ / 165 kCal
Fett8 g
Salt0 g
Kolhydrater22 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Nutellapannacotta
    Betyg 2.8 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegansk pavlova med hallonsorbet
    Betyg 4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minipavlova med sesam och mango
    Betyg 4.7 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cheesecake med avokado & lime
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kikärtsmaränger utan ägg
    Betyg 3.7 av 5.182 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad