Vegansk pavlova med mango och passionsfrukt
4.9Världens godaste

En ljuvligt god, helt vegansk tårta där kikärtsspad används i marängen istället för äggvitor. Tårtan blir vacker dekorerad med pistagenötter, mango och gröna blad.

Ingredienser
12 bitar
1 dl kylskåpskallt kikärtsspad från 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 dl strösocker
1/2 - 1 tsk pressad citronsaft
Topping
1 passionsfrukt
3 dl växtbaserat alternativ till grädde (vispbar)
2 msk florsocker
Garnering
1/2 dl hackade pistagenötter
1 färsk mango
1 passionsfrukt
ev. färsk mynta eller citronmeliss
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi686 KJ / 165 kCal
Fett8 g
Salt0 g
Kolhydrater22 g
Protein1 g
Kommentarer
18 stKan man använda fryst mango?
Britt-marie
Hej Britt-Marie! Det går superbra att använda fryst mango också. Låt den rinna av en stund i en sil först bara. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Kan man göra botten dagen innan och sedan ha på topping och garnering ett dygn efter? Om så, hur förvaras botten bäst till dess? I kylskåp?
Frida
Hej Frida! Det går bra att göra botten dagen innan. Förvara den helst i en burk med lock så att den inte bli seg av fukten i luften. Hälsningar Niclas
ICA-köket
fastnar oftast på bakplåtspappret, tips?
Andja
Hej Andja! Hmm... när vi provlagade denna så fastnade det inte på pappret. Det är viktigt att välja just bakplåtspapper och inte smörpapper. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
En vanlig pavlovatårta blir ju krämig inuti av sig självt. Är det samma med denna??
Kristina
Jag har gjort 2 försök men marängen stelnar inte. Jag har tyckt att den varit fast men "hur fast är fast"? Hoppas någon bättre bagare kan ge nåt tips 😊
Hanna
Stämmer antalet portioner verkligen? I erat likvärdiga recept med äggvita är en lika stor maräng (25 cm i diameter) angivet till 8 portioner.
Angelika
Hej! Ska en vispa för hand el vad funkar/funkar bäst?
Hanna
Hej Hanna! Det går mycket snabbare att vispa marängen med en elvisp men det går självklart bra att vispa för hand också. 😊 Hoppas att du gillar pavlovan! Hälsningar Elina
ICA-köket
Fick en perfekt maräng! Sådär seg i mitten, klart i klass med ”vanlig” med ägg. Jättegott med frukten på!
Anna
Fluffet innan gräddning var väldigt gott, funkar så oxå. Dock smälte tårtan. Gräddade enligt instruktion och sedan fick det stå i ugnen öven natten. Det står 12 bitar, men vilken diameter har ni på marängkakan som gräddas.
Christina
Hej! Kan man göra flera marängbottnar samtidigt i ugnen?
Ellen
Hej Ellen! Ja, det går bra att göra flera bottnar på en plåt (så många som ryms). Om du vill göra på flera plåtar så föreslår vi att du använder varmluftsfunktionen och sänker temperaturen till ca 75-80°C. Håll också koll på bottnarna i ugnen. 😊 Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket