Vegansk pasta al limone
Prova en vegansk variant av den klassiska italienska rätten pasta al limone med havredryck och bönor – enkel att laga och full av citronsmak. Toppa den krämiga pastan med rostade valnötter för krispighet.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Ingredienser
4 portioner
Valnötter
1 dl valnötter
2 msk olivolja
1 krm salt
1 förp små vita bönor eller cannellinibönor (à 380 g)
3 vitlöksklyftor
1/2 - 1 tsk chiliflakes
3 msk olivolja
1 grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl havredryck
svartpeppar
400 g äggfri pasta (gärna mezze maniche)
2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2831 KJ / 677 kCal
Fett26 g
Salt1.5 g
Kolhydrater88 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tror att styrkan på citronsmaken har mycket att göra med vilken citron man fått tag i. Enkelt och bra recept.
Caroline
2023-11-072 färskpressad citronjuice? 2 citroner eller 2dl?
Anna
2023-09-23Hej Anna! Tack för din fråga och vi ber om ursäkt för att måttet för citronjuicen hade fallit bort. Det ska vara 2 msk citronjuice. Vi har nu uppdaterat receptet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-25vet inte varför jag förväntade mig annorlunda men oj vad det smakar citron och då tog jag ändå "bara" 1.5 citron ha ha ha
Cecilia
2023-08-22