Vegansk pasta al limone

Prova en vegansk variant av den klassiska italienska rätten pasta al limone med havredryck och bönor – enkel att laga och full av citronsmak. Toppa den krämiga pastan med rostade valnötter för krispighet.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023

Ingredienser
4 portioner
Valnötter
1 dl valnötter
2 msk olivolja
1 krm salt
1 förp små vita bönor eller cannellinibönor (à 380 g)
3 vitlöksklyftor
1/2 - 1 tsk chiliflakes
3 msk olivolja
1 grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl havredryck
svartpeppar
400 g äggfri pasta (gärna mezze maniche)
2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2831 KJ / 677 kCal
Fett26 g
Salt1.5 g
Kolhydrater88 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stJag tror att styrkan på citronsmaken har mycket att göra med vilken citron man fått tag i. Enkelt och bra recept.
Caroline
2 färskpressad citronjuice? 2 citroner eller 2dl?
Anna
Hej Anna! Tack för din fråga och vi ber om ursäkt för att måttet för citronjuicen hade fallit bort. Det ska vara 2 msk citronjuice. Vi har nu uppdaterat receptet. Hälsningar Elina
ICA-köket
vet inte varför jag förväntade mig annorlunda men oj vad det smakar citron och då tog jag ändå "bara" 1.5 citron ha ha ha
Cecilia