UNDER 15 MIN | Enkel

Libapizza med nutella och popcorn

Med somriga bär, nutella och popcorn blir denna libapizza en riktig succé. En perfekt kombination av syrligt, sött och salt. Låter det märkligt med popcorn på pizza? Kanske, men detta är försvinnande gott! Smidigt med det färdiga libabrödet som pizzabotten också.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skiva jordgubbar och banan och dela physalisen.
  3. Bred nutella över brödet och grädda sedan brödet i mitten av ugnen på en bakplåtspappersklädd plåt i ca 3 minuter, så att brödet får en lätt gyllenbrun färg.
  4. Ta ut pizzan och toppa den med jordgubbar, banan, physalis, popcorn och blåbär.  
  5. Bryt den vita chokladen i bitar och smält i en skål i micron eller över vattenbad.
  6. Ringla chokladen med en tesked över pizzan och toppa med citronmeliss.

För alla

Kontrollera noga innehållet i nötkrämen.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av nötkräm och choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av nötkräm och choklad.

Recept och bild i samarbete med Liba Bröd

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 jordgubbar
  • 1/2 banan
  • 5 physalis
  • 2 dl nutella
  • 1 libabröd
  • 1 1/2 dl färdigpoppad popcorn
  • 1/2 ask blåbär (à 125 g)
  • ca 5 rutor vit choklad
  • citronmeliss