Söt och syrlig lemoncurd som är helt vegansk. Hemligheten? Mixade cashewnötter tillsammans med citron, agavesirap och lite salt - underbart gott till t ex scones!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Se gärna till att den står kallt ett tag, då blir den tjockare. Om man vill ha den ännu lite tjockare så kan man dra ner citronjuicen lite, i så fall räcker det med 1 dl citronjuice. Lycka till!
Redaktionen
2013-01-15Det är troligen fel proportioner i receptet? Då det blir helt rinnigt? Det ska väl bli "fast" konsistens?? Kan Ica svara? :-)
Sara
2012-09-17Jag håller med Sara Lindhagen; Lemon Curd göras på en bas av ägg (bara gula) och smör. Men, syftet här verkar att vara att det ska vara "Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.", men det blir inte en riktig lemon curd.
Francisco
2012-02-15