Vegansk lemoncurd

5
4
Vegansk lemoncurd

Söt och syrlig lemoncurd som är helt vegansk. Hemligheten? Mixade cashewnötter tillsammans med citron, agavesirap och lite salt - underbart gott till t ex scones!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Vegansk lemoncurd

Ingredienser

3 dl
3 dl cashewnötter
1 1/2 dl agavesirap (eller honung)
finrivet skal av 1 citron
1 1/3 dl färskpressad citronjuice
1/2 krm salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Redaktionen

2013-01-15

Hej! Se gärna till att den står kallt ett tag, då blir den tjockare. Om man vill ha den ännu lite tjockare så kan man dra ner citronjuicen lite, i så fall räcker det med 1 dl citronjuice. Lycka till!

Sara

2012-09-17

Det är troligen fel proportioner i receptet? Då det blir helt rinnigt? Det ska väl bli "fast" konsistens?? Kan Ica svara? :-)

Francisco

2012-02-15

Jag håller med Sara Lindhagen; Lemon Curd göras på en bas av ägg (bara gula) och smör. Men, syftet här verkar att vara att det ska vara "Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.", men det blir inte en riktig lemon curd.

Näringsvärde per portion

Energi -1 KJ / 105 kCal
Fett 6 g
Kolhydrater 15 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden