Vegansk Janssons frestelse
Hur gör man en vegetarisk Jansson? En av julens favoriter på julbordet är en frestelse, även för veganer och vegetarianer. Så varför inte göra en vegansk Janssons frestelse i jul? Byt ut grädde mot havregrädde, välj mjölkfritt margarin och vips så är du i hamn med julmat som passar alla.
Ingredienser
8 bufféportioner
2 gula lökar
2 msk mjölkfritt margarin
1/2 dl kapris
1/2 tsk malen kryddpeppar
1 dl solroskärnor
1 kg potatis
5 dl havrebaserad grädde (14 %)
1 1/2 dl havredryck
2 krm malda kryddnejlikor
1 krm malen kanel
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1/2 dl ströbröd
3 msk mjölkfritt margarin
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt havrebaserad grädde och havredryck mot glutenfria växtbaserade produkter och välj glutenfritt strödbröd.
Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1333 KJ / 319 kCal
Fett19 g
Salt1.42 g
Kolhydrater30 g
Protein5 g
Kommentarer
Tredje året i rad jag gör denna ! Ja, faktiskt just nu i skrivande stund, den kan stå i kylen tills imorgon och värmas på i ugnen då. Grädda lite kortare kan vara ett tips. Bara jag som är vegan men övriga älskade den. blir knaprigt med solroskärnorna och sältan från kaprisen är superb. Rekommenderas! ❤️GOD JUL !❤️
Eva
2023-12-23Kan man frysa den?
Birgitta
2023-12-07Helt fantastiskt! Knockade dom hårdaste köttisarna ❤️❤️❤️
Lottie
2022-12-23