ÖVER 60 MIN | Medel

Vegansk gubbröra

Tro det eller ej, men inlagd aubergine både smakar och ser ut som sill! För att det sedan ska bli till en vegansk gubbröra – blanda den inlagda auberginen med kapris, potatis, rödlök, gräslök och växtbaserad crème fraiche. Bjud på knäcke och toppa med dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär auberginen i små tärningar. Lägg i en bunke.
  2. Koka upp vatten, socker, ättika, kryddpeppar och lagerblad. Häll den varma ättikslagen över auberginen. Låt stå minst 8 timmar.
  3. Tärna den kokta potatisen.
  4. Sila bort lagen från auberginen och låt rinna av.
  5. Blanda aubergine med potatis, kapris, rödlök, gräslök, crème fraiche, salt och peppar.
  6. Servera röran på små bitar knäckebröd eller ett gott mörkt bröd. Garnera med dill.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 6 (buffé)
  • ca 300 g aubergine
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 3 - 4 kokta, kalla potatisar
  • 2 msk finhackad kapris
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 dl växtbaserad crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • små bitar knäckebröd eller mörkt bröd
  • färsk dill till garnering

Näringsvärde
Per portion

Energi 1261 kJ / 302 kCal