Vegansk gubbröra

16
3
Vegansk gubbröra

Tro det eller ej, men inlagd aubergine både smakar och ser ut som sill! För att det sedan ska bli till en vegansk gubbröra – blanda den inlagda auberginen med kapris, potatis, rödlök, gräslök och växtbaserad crème fraiche. Bjud på knäcke och toppa med dill.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Vegansk gubbröra

Ingredienser

6 (buffé)
ca 300 g aubergine
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12 %)
3 kryddpepparkorn
1 lagerblad
3 - 4 kokta, kalla potatisar
2 msk finhackad kapris
1 finhackad rödlök
2 msk finskuren gräslök
1 dl växtbaserad crème fraiche
2 krm salt
1 krm svartpeppar
små bitar knäckebröd eller mörkt bröd
färsk dill till garnering

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Andrea

2020-12-24

Går den att frysa in?

Jenny

2020-07-29

Bra grundrecept som kan varieras mycket. Jag dubblar kryddorna i inläggningen och blandar i tångkaviar i röran för mer fisksmak.

Ulla-kristin

2018-12-12

Hur länge håller den ikylen?

Redaktionen ICAse

2019-01-04

Hej Ulla-Kristin! Ca 4-5 dgr om det är väl kylt och ej tas ut och in från kylskåpet. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1261 KJ / 302 kCal
Fett 7 g
Salt 1 g
Kolhydrater 54 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden