Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vegansk gubbröra

Tro det eller ej, men inlagd aubergine både smakar och ser ut som sill! För att det sedan ska bli till en vegansk gubbröra – blanda den inlagda auberginen med kapris, potatis, rödlök, gräslök och växtbaserad crème fraiche. Bjud på knäcke och toppa med dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär auberginen i små tärningar. Lägg i en bunke.
  2. Koka upp vatten, socker, ättika, kryddpeppar och lagerblad. Häll den varma ättikslagen över auberginen. Låt stå minst 8 timmar.
  3. Tärna den kokta potatisen.
  4. Sila bort lagen från auberginen och låt rinna av.
  5. Blanda aubergine med potatis, kapris, rödlök, gräslök, crème fraiche, salt och peppar.
  6. Servera röran på små bitar knäckebröd eller ett gott mörkt bröd. Garnera med dill.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 6 (buffé)
  • ca 300 g aubergine
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 4 kokta, kalla potatisar
  • 2 msk finhackad kapris
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 dl växtbaserad crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • små bitar knäckebröd eller mörkt bröd
  • färsk dill till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1261 kJ / 302 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept