Vegansk gubbröra

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
3
Vegansk gubbröra

Tro det eller ej, men inlagd aubergine både smakar och ser ut som sill! För att det sedan ska bli till en vegansk gubbröra – blanda den inlagda auberginen med kapris, potatis, rödlök, gräslök och växtbaserad crème fraiche. Bjud på knäcke och toppa med dill.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Vegansk gubbröra

Ingredienser

6 bufféportioner
ca 300 g aubergine
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12 %)
3 kryddpepparkorn
1 lagerblad
3 - 4 kokta, kalla potatisar
2 msk finhackad kapris
1 finhackad rödlök
2 msk finskuren gräslök
1 dl växtbaserad crème fraiche
2 krm salt
1 krm svartpeppar
små bitar knäckebröd eller mörkt bröd
färsk dill till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Går den att frysa in?

Andrea

2020-12-24

Bra grundrecept som kan varieras mycket. Jag dubblar kryddorna i inläggningen och blandar i tångkaviar i röran för mer fisksmak.

Jenny

2020-07-29

Hur länge håller den ikylen?

Ulla-kristin

2018-12-12

Hej Ulla-Kristin! Ca 4-5 dgr om det är väl kylt och ej tas ut och in från kylskåpet. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-01-04

Näringsvärde per bufféportion

Energi1261 KJ / 302 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater54 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Krämig auberginesill med basilika och dill
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig matjessill med äpple, rödlök, ägg och smetana
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk inlagd sill av aubergine
Betyg 4.5 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig auberginesill med örter och pepparrot
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad aubergine
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga