Vegansk gubbröra
Tro det eller ej, men inlagd aubergine både smakar och ser ut som sill! För att det sedan ska bli till en vegansk gubbröra – blanda den inlagda auberginen med kapris, potatis, rödlök, gräslök och växtbaserad crème fraiche. Bjud på knäcke och toppa med dill.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Ingredienser
6 bufféportioner
ca 300 g aubergine
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12 %)
3 kryddpepparkorn
1 lagerblad
3 - 4 kokta, kalla potatisar
2 msk finhackad kapris
1 finhackad rödlök
2 msk finskuren gräslök
1 dl växtbaserad crème fraiche
2 krm salt
1 krm svartpeppar
små bitar knäckebröd eller mörkt bröd
färsk dill till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1261 KJ / 302 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater54 g
Protein4 g
Kommentarer
Går den att frysa in?
Andrea
2020-12-24Bra grundrecept som kan varieras mycket. Jag dubblar kryddorna i inläggningen och blandar i tångkaviar i röran för mer fisksmak.
Jenny
2020-07-29Hur länge håller den ikylen?
Ulla-kristin
2018-12-12Hej Ulla-Kristin! Ca 4-5 dgr om det är väl kylt och ej tas ut och in från kylskåpet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-01-04