Ugnsbakade äpplen med russin och havregryn

3
1
Ugnsbakade äpplen med russin och havregryn

Enkel och supergod är den här äppelefterrätten. Äpple, smör, havregryn och russin kryddade med kanel bakas en kort stund i ugnen. Sedan är efterrätten klar att serveras, gärna med en klick vaniljkvarg.

Ugnsbakade äpplen med russin och havregryn

Ingredienser

4 portioner
6 äpplen
50 g smör
2 tsk mald kanel
1 dl havregryn
1 dl russin
2 dl vaniljkvarg

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och kvarg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Zoé

2022-02-14

Enkelt och snabbt recept! Skippade russinen och serverade med vaniljsås. Blev väldigt gott, kan verkligen rekommendera!