Ugnsbakade äpplen med russin och havregryn

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
1
Ugnsbakade äpplen med russin och havregryn

Enkel och supergod är den här äppelefterrätten. Äpple, smör, havregryn och russin kryddade med kanel bakas en kort stund i ugnen. Sedan är efterrätten klar att serveras, gärna med en klick vaniljkvarg.

Ugnsbakade äpplen med russin och havregryn

Ingredienser

4 portioner
6   äpplen
50 g  smör
2 tsk  mald kanel
1 dl  havregryn
1 dl  russin
2 dl  vaniljkvarg

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och kvarg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Enkelt och snabbt recept! Skippade russinen och serverade med vaniljsås. Blev väldigt gott, kan verkligen rekommendera!

Zoé

2022-02-14

Testa liknande recept

Glutenfria havrekakor med russin och pekannötter
Betyg 4.5 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fänkålssallad med nektarin och halloumi
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sparris med hackat ägg, gräslök och brynt smör
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morgongröt
Betyg 2.7 av 5.
45 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kryddig äppeldessert
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Utflyktssemla med äpple, nötter och vanilj
Betyg 3.1 av 5.
23 personer har röstat
Under 15 min att tillaga