Bakad gröt med äpple och mandelsmör

8
2
Bakad gröt med äpple och mandelsmör

Den här ugnsbakade gröten är ett trevligt sätt att servera en extra god och mättande, men samtidigt lyxig gröt till många. Variera kryddningen efter smak och vad du har hemma. Vill du laga utan nötter är det även gott med en näve solros- eller pumpafrön i.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Bakad gröt med äpple och mandelsmör

Ingredienser

4 portioner
2 msk
kokosolja
2 1/2 dl
havregryn
1 tsk
malen kanel
1/2 tsk
malen kardemumma
1 krm
vaniljpulver
1 1/2 tsk
bakpulver
1/2 tsk
salt
1 dl
hackade valnötter
4 dl
rivet äpple
1
burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 dl
mandeldryck eller vatten
ca 1/2 - 1 dl
lönnsirap

Till servering

hackade nötter
mandelsmör
mandeldryck
bär

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn framställda av ren havre.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Angelika

2020-09-18

Yum!! 🤩 Vad mer behöver jag säga!? 😊

Jessica

2019-03-12

Jättegott! Värt sin väntan (gjort utan alnötter och använt hackad mandel samt hoppat över lönnsirap och kört kokossocker, det funkar också fint!)

Näringsvärde per portion

Energi 2369 KJ / 564 kCal
Fett 35 g
Salt 1.31 g
Kolhydrater 38 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept