Bakad gröt med äpple och mandelsmör
Den här ugnsbakade gröten är ett trevligt sätt att servera en extra god och mättande, men samtidigt lyxig gröt till många. Variera kryddningen efter smak och vad du har hemma. Vill du laga utan nötter är det även gott med en näve solros- eller pumpafrön i.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018
Ingredienser
4 portioner
2 msk kokosolja
2 1/2 dl havregryn
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1 krm vaniljpulver
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl hackade valnötter
4 dl rivet äpple
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 dl mandeldryck eller vatten
ca 1/2 - 1 dl lönnsirap
Till servering
hackade nötter
mandelsmör
mandeldryck
bär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2369 KJ / 564 kCal
Fett35 g
Salt1.31 g
Kolhydrater38 g
Protein7 g
Kommentarer
Skippar sirapen, lägger till ingefära och gurkmeja. Använder bakplåtspapper istället för att smörja formen.
Camilla
2023-09-02Jättegott! Hade honung istället för sirap och kanske en tredjedel så mycket men det räckte för att söta. Hade också i havregrädde istället för mjölk för lite extra fett och gott.:)
Elinor
2023-07-08Så gott!!
Malin
2021-08-07