Krämig auberginesill med basilika och dill

0
1
Krämig auberginesill med basilika och dill

Aubergine är grönsakernas kameleont och här dyker den upp som inlagd sill i en krämig örtagårdssås. En sillvariant som vi lovar kommer gillas av alla kring bordet, inte bara vegetarianer. Så gör en rejäl sats av auberginesillen så den räcker till alla.

Skriv ut
Krämig auberginesill med basilika och dill

Ingredienser

8 bufféportioner
1 dl
ättika (12%)
2 dl
strösocker
3 dl
vatten
3
lagerblad
10
kryddpepparkorn
0.5
aubergine (á ca 200 g)
0.5
rödlök
1
morot

Basilika och dillsås

2 dl
hackade färska örter (gärna basilika och dill)
0.5 dl
växtbaserad crème fraiche
1.5 dl
ägg- laktos- och mjölkproteinfri majonnäs
ev 0.5
citron
-
salt
-
peppar

Till servering

knäckebröd

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentar

Lena

12/17/2020

3 dl lagerblad? 😳

Redaktionen ICAse

12/21/2020

Hej Lena! Ja det stämmer att det är 3 lagerblad i inläggningslagen. Hoppas du gillar receptet. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 625 KJ / 149 kCal
Fett 13 g
Salt 0.57 g
Kolhydrater 7 g
Protein 0.7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept