Krämig auberginesill med basilika och dill
Aubergine är grönsakernas kameleont och här dyker den upp som inlagd sill i en krämig örtagårdssås. En sillvariant som vi lovar kommer gillas av alla kring bordet, inte bara vegetarianer. Så gör en rejäl sats av auberginesillen så den räcker till alla.
Ingredienser
8 bufféportioner
1 dl ättika (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
3 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1/2 aubergine (á ca 200 g)
1/2 rödlök
1 morot
Basilika och dillsås
2 dl hackade färska örter (gärna basilika och dill)
1/2 dl växtbaserad crème fraiche
1 1/2 dl ägg- laktos- och mjölkproteinfri majonnäs
ev 1/2 citron
salt
peppar
Till servering
knäckebröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi625 KJ / 149 kCal
Fett13 g
Salt0.57 g
Kolhydrater7 g
Protein0.7 g
Kommentarer
NEJ NEJ 🥴
Christina
2021-03-303 dl lagerblad? 😳
Lena
2020-12-17Hej Lena! Ja det stämmer att det är 3 lagerblad i inläggningslagen. Hoppas du gillar receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-21