Krämig auberginesill med basilika och dill

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
2
Krämig auberginesill med basilika och dill

Aubergine är grönsakernas kameleont och här dyker den upp som inlagd sill i en krämig örtagårdssås. En sillvariant som vi lovar kommer gillas av alla kring bordet, inte bara vegetarianer. Så gör en rejäl sats av auberginesillen så den räcker till alla.

Krämig auberginesill med basilika och dill

Ingredienser

8 bufféportioner
1 dl  ättika (12%)
2 dl  strösocker
3 dl  vatten
3   lagerblad
10   kryddpepparkorn
1/2   aubergine (á ca 200 g)
1/2   rödlök
1   morot

Basilika och dillsås

2 dl  hackade färska örter (gärna basilika och dill)
1/2 dl  växtbaserad crème fraiche
1 1/2 dl  ägg- laktos- och mjölkproteinfri majonnäs
ev 1/2   citron
salt
peppar

Till servering

knäckebröd

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

NEJ NEJ 🥴

Christina

2021-03-30

3 dl lagerblad? 😳

Lena

2020-12-17

Hej Lena! Ja det stämmer att det är 3 lagerblad i inläggningslagen. Hoppas du gillar receptet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-12-21

Näringsvärde per portion

Energi625 KJ / 149 kCal
Fett13 g
Salt0.57 g
Kolhydrater7 g
Protein0.7 g

Testa liknande recept

Pepparrotssill med krasse och hyvlade gulbetor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brantevikstofu
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Öl- och löksill
Betyg 4.6 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd lax med gurka och hovmästarmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig auberginesill med örter och pepparrot
Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk inlagd sill av aubergine
Betyg 4.5 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga