Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Krämig auberginesill med basilika och dill

Aubergine är grönsakernas kameleont och här dyker den upp som inlagd sill i en krämig örtagårdssås. En sillvariant som vi lovar kommer gillas av alla kring bordet, inte bara vegetarianer. Så gör en rejäl sats av auberginesillen så den räcker till alla.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ättika, socker, vatten och kryddor i en kastrull och koka upp.
  2. Dela auberginen på längden och skär den i ca 1/2 cm tunna skivor. 
  3. Skala och skiva löken och morötterna. Lägg grönsakerna i lagen och koka upp, låt svalna och dra i kylen över natten.
  4. Basilika och dillsås: Rör ihop örterna med crème fraiche och majonnäs. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
  5. Låt auberginesillen rinna av och lyft bort kryddpeppar och lagerblad. Vänd ner grönsakerna i såsen.
  6. Till servering: Servera gärna med knäckebröd.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 3 dl lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1/2 aubergine (á ca 200 g)
  • 1/2 rödlök
  • 1 morot
Basilika och dillsås
  • 2 dl hackade färska örter (gärna basilika och dill)
  • 1/2 dl växtbaserad crème fraiche
  • 1 1/2 dl ägg- laktos- och mjölkproteinfri majonnäs
  • ev 1/2 citron
  • salt
  • peppar
Till servering
  • knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 625 kJ / 149 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer