Vegansk gubbröra

Betyg 3.7 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Vegansk gubbröra

Tro det eller ej, men inlagd aubergine både smakar och ser ut som sill! För att det sedan ska bli till en vegansk gubbröra – blanda den inlagda auberginen med kapris, potatis, rödlök, gräslök och växtbaserad crème fraiche. Bjud på knäcke och toppa med dill.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Vegansk gubbröra

Ingredienser

6 bufféportioner
ca 300 g aubergine
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12 %)
3 kryddpepparkorn
1 lagerblad
3 - 4 kokta, kalla potatisar
2 msk finhackad kapris
1 finhackad rödlök
2 msk finskuren gräslök
1 dl växtbaserad crème fraiche
2 krm salt
1 krm svartpeppar
små bitar knäckebröd eller mörkt bröd
färsk dill till garnering

Gör så här

08:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Går den att frysa in?

    Andrea

  • Bra grundrecept som kan varieras mycket. Jag dubblar kryddorna i inläggningen och blandar i tångkaviar i röran för mer fisksmak.

    Jenny

  • Hur länge håller den ikylen?

    Ulla-kristin

    Hej Ulla-Kristin! Ca 4-5 dgr om det är väl kylt och ej tas ut och in från kylskåpet. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per bufféportion

Energi1261 KJ / 302 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater54 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Vegansk inlagd sill av aubergine
    Betyg 4.5 av 5.77 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad aubergine
    Betyg 4.3 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vegansk gubbröra på knäcke
    Betyg 4.5 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad