Vegansk gravad lax av morot

Betyg 3.9 av 5.83 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Vegansk gravad lax av morot

Ugnsbaka morötterna, grava dem i en lag med dill, socker och salt, servera som de är eller toppa med hovmästarsås. Ett fint och smart veganskt alternativ till den traditionella gravade laxen.

Vegansk gravad lax av morot

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g stora morötter (500 g motsvarar ca 3 st)
1 1/2 dl grovsalt

Lag

10 vitpepparkorn
1 kruka dill
1 msk ättiksprit , 12%
3 msk strösocker
3/4 dl vatten

Till servering

hovmästarsås

Gör så här

00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

17 st
  • Hur länge står sig de gravade morötterna? /Linda

    Linda

    Hej Linda! Dom håller 2-3 dagar i kylen när lagen är bort hälld. Och rulla dem i dillen innan servering. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Gör detta recept inför varje högtid. Så gott! Jag har till och med lite mer ättika än vad det står i receptet. Blir ofta populärt även bland de som äter fisk! :)

    Emma

  • Fungerar det att baka morötterna i ugnen med vanligt salt?

    Jörgen

    Hej Jörgen! Det är tyvärr inget vi har provlagat och tror att det blir alldeles för salt varför vi inte skulle rekommendera det. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Kul och uppskattat tillskott till julbordet!

    Maria

  • Blev så gott! Tack för att ni tydliggjorde receptet.

    Angelica

  • Blev alldeles för salt och inte speciellt trevligt att äta. Inget jag kommer att göra igen.

    Linn

  • När ska man skiva dem? Innan ugnen, innan lagen eller vid servering?

    Angelica

    Hej Angelica! Det stod lite knasigt i ingressen, man ska skiva morötterna efter de är bakade och gravade. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Jag skrapade av saltet, men det blev oätligt salt. Nästa försök blir att ugnsbakad utan salt,

    Kerstin

    Hej Kerstin! Vad tråkigt att det var för salt. Våra kockar har provlagat receptet igen och vi har gjort vissa justeringar. Vi har ändrat från att skrapa av saltet till att skölja av det. Hoppas du lyckas bättre nästa gång. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Jag tyckte att det här receptet var top notch!! Så gott och hela "vuxna" familjen var eniga om att detta blir ett stående inslag på årets diverse buffér!

    Micaela

  • Skriv gärna att man ska skiva morötterna i "gör så här" istället för endast i rubriken 🙄

    Cecilia

Näringsvärde per portion

Energi372 KJ / 90 kCal
Fett0.4 g
Salt5 g
Kolhydrater19 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Gravad sötsur strömming
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kummingravad lax
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppelgravad lax
    Betyg 4.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassisk inlagd sill
    Betyg 2.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad