Vegansk gravad lax av morot

Ugnsbaka morötterna, grava dem i en lag med dill, socker och salt, servera som de är eller toppa med hovmästarsås. Ett fint och smart veganskt alternativ till den traditionella gravade laxen.

Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi372 KJ / 90 kCal
Fett0.4 g
Salt5 g
Kolhydrater19 g
Protein1 g
Kommentarer
17 stHur länge står sig de gravade morötterna? /Linda
Linda
Hej Linda! Dom håller 2-3 dagar i kylen när lagen är bort hälld. Och rulla dem i dillen innan servering. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Gör detta recept inför varje högtid. Så gott! Jag har till och med lite mer ättika än vad det står i receptet. Blir ofta populärt även bland de som äter fisk! :)
Emma
Fungerar det att baka morötterna i ugnen med vanligt salt?
Jörgen
Hej Jörgen! Det är tyvärr inget vi har provlagat och tror att det blir alldeles för salt varför vi inte skulle rekommendera det. Hälsningar Elina
ICA-köket
Kul och uppskattat tillskott till julbordet!
Maria
Blev så gott! Tack för att ni tydliggjorde receptet.
Angelica
Blev alldeles för salt och inte speciellt trevligt att äta. Inget jag kommer att göra igen.
Linn
När ska man skiva dem? Innan ugnen, innan lagen eller vid servering?
Angelica
Hej Angelica! Det stod lite knasigt i ingressen, man ska skiva morötterna efter de är bakade och gravade. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Jag skrapade av saltet, men det blev oätligt salt. Nästa försök blir att ugnsbakad utan salt,
Kerstin
Hej Kerstin! Vad tråkigt att det var för salt. Våra kockar har provlagat receptet igen och vi har gjort vissa justeringar. Vi har ändrat från att skrapa av saltet till att skölja av det. Hoppas du lyckas bättre nästa gång. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Jag tyckte att det här receptet var top notch!! Så gott och hela "vuxna" familjen var eniga om att detta blir ett stående inslag på årets diverse buffér!
Micaela
Skriv gärna att man ska skiva morötterna i "gör så här" istället för endast i rubriken 🙄
Cecilia