Veganburgare

Mumsig vegansk hamburgare som du gör av kokt potatis, svarta bönor, ströbröd och solroskärnor. Servera mellan brödhalvor med avokado, lök, tomat. Både gott och mättande!

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2337 KJ / 559 kCal
Fett19 g
Salt1.81 g
Kolhydrater73 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
10 stSå goda, fast med 2 tsk salt.
Jill
Hej. Är det någon som stekt dem i ungnen i stället. Man kanske skall ta lite mindre potatis. Mera kryddor sambsl olek soltorkade tomater låter gott i måste laga dessa. Hälsnung Arja K
Arja
Så roligt att alla tycker så olika om dessa. Vi i vår familj tycker dom är goda! Gjorde misstaget en gång att köra potatisen i matberedaren men det blev ju bara en smet! ;) Stavmixar bönor, lök, kryddor m.m och mosar potatisen först separerat o sedan igen i bönblandningen. Ska även prova att pressa i potatisen tror jag. Supergott tycker jag!
Anna
Gjorde exakt som det stod, va inte lätt att få till schyssta burgare...
Jonas
Hej Jonas! Var smeten lös eller "smulig", eller varför var det svårt att få till burgarna? Det är alltid ett bra tips att blöta ner händerna med lite vatten eller matolja, då brukar det bli lättare att forma biffar. Hälsningar Elina
ICA-köket
Grymt goda burgare. Jag rullade dem i ströbröd blandat med vitlök och persilja. Plattade ut på plåtar. Supergott och lite krispigt 💗
Linda
Vilket vedervärdigt recept! De absolut värsta veganska burgarna jag smakat; som någon annan skrev här i kommentarsfältet: stekt potatismos. Finns så otroligt mycket bättre recept på veganska härligt goda burgare.
Frans
Hej Frans! Tack för dina synpunkter och tur är väl att våra smaklökar är olika. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Matberedaren pajade efter 27 år så det blev grovhackade veganska hamburgare. Kryddade även med torkad rökt paprika och soltorkad tomat, vlket någon tipsade om. Det blev fin färg på burgarna. Konsistensen var lite mjuk och mosig men smakerna satt där.
Katharina
Det såg ut som en hamburgare men smakade tyvärr mest som stekt potatismos. Smeten var lättarbetad med fin konsistens som höll ihop utan att klibba, men kryddningen var verkligen inget att hänga i granen.
Nina
Jättegoda biffar! Jag la även ned några soltorkade tomater, samt kryddade med smoked paprikapulver, spiskummin sambal oelek och flingsalt utöver kryddorna som beskrevs i receptet. Jag är ny på att testa veganska rätter och märkte att extra mycket krydda krävdes för mig som annars ätit kött. Samt att jag fick ha lite extra tålamod vid stekning för att få en fin yta. Men som sagt, jättegoda!
Agnes
Låter gott! Funderar på att göra. Vad är det för näringsvärde per burgare? =)
Ronja