Västkustpaj
Smakrik västkustpaj lagas här med både räkor och kräftstjärtar. Blanda skaldjuren med hackad gräslök för extra god smak. Smakrik ost är också viktigt för att få god smak på pajen. Grädda i ugnen och servera gärna västkustpajen med sallad.
Ingredienser
6 portioner
1 förp färsk pajdeg (à 250 g)
1 förp handskalade räkor i lake (à 570 g)
1 förp handskalade kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
5 ägg
3 dl matlagningsgrädde (13%)
2 dl mjölk (1,5%)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
150 g riven ost (gärna folke eller prästost)
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1957 KJ / 467 kCal
Fett29 g
Salt3.9 g
Kolhydrater22 g
Protein29 g
Kommentarer
Går det bra att laga i förväg och frysa in?
Jan
2023-10-10Jag ändrar!!!, spenat, zucchini och paprika
Patricia
2022-11-03Låter jättelätt att göra. Jag prövar denna rätt till lördagsmyset med vänner.
Birgitta
2022-11-01