Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Västerbottenspaj på Grindavis

En matig västerbottenspaj på Grindavis kommer bli mycket uppskattat på buffébordet. Grädda bara din mumsiga ostpaj med persilja, basilika och gräslök tills fyllningen stelnat och servera den direkt med finhackad rödlök och salt löjrom.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka ihop smör, mjöl och salt, gärna i matberedare. Tillsätt ägg och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Forma degen till en bulle på mjölad bänk. Låt vila minst 1 timme i kylskåp.
  3. Sätt ugnen på 175°C.
  4. Tryck ut degen i en smord pajform. Nagga bottnen med en gaffel.
  5. Grädda 15 minuter mitt i ugnen.
  6. Fyllning: Riv osten grovt. Mixa mjölk och örter slätt med en stavmixer eller i en matberedare.
  7. Tillsätt ägg och ost. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ytterligare ca 35 minuter, tills fyllningen stelnat. Servera gärna med finhackad rödlök och löjrom.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är inkl. lök och löjrom.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 125 g smör
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3 msk vatten
  • salt
Fyllning
  • 200 g Västerbottensost
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 dl hackad basilika
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 3 ägg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1436 kJ / 343 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept