Ett tjusigt recept på Västerbottenspaj eller Västerbottensostpaj som den egentligen heter. Pajen passar utmärkt att servera till fest. Du gör pajen av bland annat mjöl, smör, mjölk, grädde, Västerbottensost och ägg. Lyxigt att servera med kräftstjärtar, lax och löjrom!
Ett recept från:
Buffé
nr 8,
2009
Kommentarer
Veronica
2022-08-10Det bästa receptet på västerbottenpaj jag testat. Att värma grädden/mjölken och låta osten smälta är genialt!
Birgitha
2018-06-21Går inte att få pajen färdiggräddad i 150g ugn. Måste stå fel.
Redaktionen ICAse
2018-06-25Hej Birgitha! Du har ju ugnen först på 200 gr och sen sänks värmen långsamt. Pajen är dessutom inne länge, hela 45 min. Men om det krävs mer i din ugn så låt den stå ett litet tag till. Alla ugnar är lite olika. Hälsningar Michelle
Catrin
2018-03-30Varför är det första steget i receptet att sätta på ugnen när pajskalet ändå ska vila i kylskåp i 30 minuter innan det ska gräddas? Låter bara onödigt och icke-miljövänligt!
Redaktionen ICAse
2018-04-03Hej Catrin! Ja, det verkar ju helt onödigt, så det har vi såklart ändrat på nu. Hälsningar Michelle