UNDER 15 MIN | Enkel

Västerbottensost cheese dip med jalapeño och majs

Kan man få för många olika dipper till fredagstacon? Här kommer ännu en, men så god att det slår ut det mesta. Smakrik svensk Västerbottensost möter het jalapeño och söt majs och skapar en oemotståndlig cheesedip. Måste provas!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka jalapeñon (ta bort kärnorna om den är färsk). Låt majsen rinna av i en sil.
  2. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Blanda ner mjölet och rör till en slät redning. Tillsätt mjölken, koka upp under omrörning och låt sjuda ca 1 minut. Dra av kastrullen från värmen, tillsätt osten och rör tills den har smält. Vänd ner jalapeñon och majsen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera som tillbehör på en tex-mex buffé.

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck.

Tips

Dippen passar utmärkt till pulled chicken med dina favorit tacotillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 - 1 färsk jalapeño (eller 1 msk avrunnen inlagd, för 4 port)
  • 1 förp majs (à 150 g)
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 150 g riven Västerbottensost
  • salt och svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1057 kJ / 253 kCal