Västerbottenostpaj

Betyg 3.9 av 5.266 personer har röstat
Receptet har 49 kommentarer
Västerbottenostpaj

Här är ett ljuvligt recept på höjdaren västerbottenpaj! Denna delikata, krämiga och smakrika paj passar ypperligt till festligare tillfällen. Servera Västerbottensostpaj varm, ljummen eller kall och med till exempel crème fraiche, rödlök och löjrom.

Västerbottenostpaj

Ingredienser

6 portioner

Pajskal

150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1/2 tsk salt
1 ägg till pensling

Fyllning

2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
300 g riven Västerbottensost
4 ägg
1 tsk strösocker
salt
svartpeppar

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

49 st
  • Osten som värms med ägg, grädde och mjölk blir så himla god! Alltid beröm för denna rätt!

    Ann

  • Bästa Västerbotten paj ever🌞

    Birgitta

  • Otroligt god den bästa jag gjort

    Margaretha

  • Otroligt god paj ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    Catarina

  • God smak, men alldeles för lös. Hade den inne i 1 h på 180 grader ( ny ugn) sen kunde jag inte vänta längre.

    Anders

    Hej Anders och Stefan! Väldigt tråkigt att pajen inte blev lyckad! Vi har nu provlagat om receptet och håller med om att tiden inte stämmde. Nu har vi lagat den igen och justerat tiden och ugnsvärmen. Sorry igen! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Swimmingpool de lux kan jag säga, dyr ost sen detta receptet Nej tack, blir Så arg😡

    Stefan

  • Rejält uselt recept måste jag säga OM man inte är ute efter en swimmingpool.. Skit kul DYR ost och tid inför kräftskivan och utan paj, rekommenderar INTE detta receptet fy f...

    Stefan

  • God paj ! Går lika bra äta kall som varm Lite smetana o stenbitsrom lite dill rödlök mumma

    Anette

  • Ja! Att koka upp gräddmjölken, smälta osten däri och sedan knäcka i äggen när blandningen är sval nog (så inte äggen stannar och sabbar konsistensen), gör pajen tio gånger godare! Efter att jag testat detta sätt, skulle jag vilja bara sudda bort alla andra recept där den rivna osten och äggstanningen ska hällas i skalet direkt från kylen.

    Helena

  • Får en underbar koncistens när man kokar/värmer upp äggstanningen. Mycket godare än andra recept jag provat. Nästa gång ska jag testa att ha i lite paprikapulver eller cayennepeppar.

    Veronica

Näringsvärde per portion

Energi2972 KJ / 710 kCal
Fett56 g
Salt2.22 g
Kolhydrater29 g
Protein23 g

Testa liknande recept

  • Enkel västerbottenpaj med smördeg
    Betyg 4.5 av 5.110 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vit chokladpaj med Västerbottensost
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Galette med ricotta, potatis och majs
    Betyg 4.5 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sparris- och ostpaj
    Betyg 4.6 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Antons västerbottenpaj
    Betyg 3.8 av 5.69 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Filodegspaj med Västerbottensost
    Betyg 3.9 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad