Västerbottenostpaj

Här är ett ljuvligt recept på höjdaren västerbottenpaj! Denna delikata, krämiga och smakrika paj passar ypperligt till festligare tillfällen. Servera Västerbottensostpaj varm, ljummen eller kall och med till exempel crème fraiche, rödlök och löjrom.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2972 KJ / 710 kCal
Fett56 g
Salt2.22 g
Kolhydrater29 g
Protein23 g
Kommentarer
49 stOsten som värms med ägg, grädde och mjölk blir så himla god! Alltid beröm för denna rätt!
Ann
Bästa Västerbotten paj ever🌞
Birgitta
Otroligt god den bästa jag gjort
Margaretha
Otroligt god paj ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Catarina
God smak, men alldeles för lös. Hade den inne i 1 h på 180 grader ( ny ugn) sen kunde jag inte vänta längre.
Anders
Hej Anders och Stefan! Väldigt tråkigt att pajen inte blev lyckad! Vi har nu provlagat om receptet och håller med om att tiden inte stämmde. Nu har vi lagat den igen och justerat tiden och ugnsvärmen. Sorry igen! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Swimmingpool de lux kan jag säga, dyr ost sen detta receptet Nej tack, blir Så arg😡
Stefan
Rejält uselt recept måste jag säga OM man inte är ute efter en swimmingpool.. Skit kul DYR ost och tid inför kräftskivan och utan paj, rekommenderar INTE detta receptet fy f...
Stefan
God paj ! Går lika bra äta kall som varm Lite smetana o stenbitsrom lite dill rödlök mumma
Anette
Ja! Att koka upp gräddmjölken, smälta osten däri och sedan knäcka i äggen när blandningen är sval nog (så inte äggen stannar och sabbar konsistensen), gör pajen tio gånger godare! Efter att jag testat detta sätt, skulle jag vilja bara sudda bort alla andra recept där den rivna osten och äggstanningen ska hällas i skalet direkt från kylen.
Helena
Får en underbar koncistens när man kokar/värmer upp äggstanningen. Mycket godare än andra recept jag provat. Nästa gång ska jag testa att ha i lite paprikapulver eller cayennepeppar.
Veronica