Pajknyten med Västerbottensost och vilda tomater

61
2
Pajknyten med Västerbottensost och vilda tomater

Paj med Västerbottensost är en älskad klassiker på svenska bord. Här presenteras den i en uppdaterad, lite stabilare version, som gräddas i brödform och serveras i bitar för att ätas direkt i hand. Färsk babyspenat och gula körsbärstomater sätter färg på rätten och kompletterar smaken av Västerbottensost.

Pajknyten med Västerbottensost och vilda tomater

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

Fyllning

4 ägg
2 dl vispgrädde
200 g riven Västerbottensost
salt och peppar
1 påse färsk babyspenat (à 65 g)
10 gula körsbärstomater

Till servering

vaxat papper

För alla

Innehåller ägg, gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.Recept och bild från Västerbottensost.

Gör så här

Tips

För att få kanterna att hålla sig uppe så kan man täcka degen med folie och fylla upp med tex ärtor under förgräddningen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentarer

Linnea

2021-07-20

Går det att frysa in pajen?

Redaktionen ICAse

2021-07-22

Hej Linnea! Det går jättebra att frysa in pajen. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Susanne

2018-08-06

paj med kantareller

Näringsvärde per portion

Energi 3595 KJ / 859 kCal
Fett 68 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 36 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden