Pajknyten med Västerbottensost och vilda tomater

Paj med Västerbottensost är en älskad klassiker på svenska bord. Här presenteras den i en uppdaterad, lite stabilare version, som gräddas i brödform och serveras i bitar för att ätas direkt i hand. Färsk babyspenat och gula körsbärstomater sätter färg på rätten och kompletterar smaken av Västerbottensost.

Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fyllning
4 ägg
2 dl vispgrädde
200 g riven Västerbottensost
salt och peppar
1 påse färsk babyspenat (à 65 g)
10 gula körsbärstomater
Till servering
vaxat papper
För alla
Innehåller ägg, gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.Recept och bild från Västerbottensost.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.Recept och bild från Västerbottensost.
Gör så här
Tips
För att få kanterna att hålla sig uppe så kan man täcka degen med folie och fylla upp med tex ärtor under förgräddningen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3595 KJ / 859 kCal
Fett68 g
Salt2.9 g
Kolhydrater36 g
Protein24 g
Kommentarer
Går det att frysa in pajen?
Linnea
2021-07-20Hej Linnea! Det går jättebra att frysa in pajen. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-07-22paj med kantareller
Susanne
2018-08-06