Pajknyten med Västerbottensost och vilda tomater
Paj med Västerbottensost är en älskad klassiker på svenska bord. Här presenteras den i en uppdaterad, lite stabilare version, som gräddas i brödform och serveras i bitar för att ätas direkt i hand. Färsk babyspenat och gula körsbärstomater sätter färg på rätten och kompletterar smaken av Västerbottensost.
Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fyllning
4 ägg
2 dl vispgrädde
200 g riven Västerbottensost
salt
peppar
1 påse färsk babyspenat (à 65 g)
10 gula körsbärstomater
Till servering
vaxat papper
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3595 KJ / 859 kCal
Fett68 g
Salt2.9 g
Kolhydrater36 g
Protein24 g
Kommentarer
Går det att frysa in pajen?
Linnea
2021-07-20Hej Linnea! Det går jättebra att frysa in pajen. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-07-22paj med kantareller
Susanne
2018-08-06