Vårsoppa med lax och pocherat ägg

Betyg 4.4 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Vårsoppa med lax och pocherat ägg

Invig vårfesten med en lika len som vackert färgglad soppa på grön sparris och frysta gröna ärter. Bjud vårsoppan varm tillsammans med rökt lax, skivade rädisor och pocherade ägg. Eller så skippar du pocherandet och kör på mjukkokta ägg. Superlyxigt!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Vårsoppa med lax och pocherat ägg

Ingredienser

4 portioner
3 schalottenlökar
500 g grön sparris
1 msk smör
1 1/2 dl frysta gröna ärtor
1 dl vitt vin
5 dl vatten
1 1/2 msk konc kycklingfond
3 dl vispgrädde
1 1/2 tsk vit balsamvinäger eller vitvinsvinäger
1 tsk salt
100 g kallrökt lax
4 rädisor
1 msk finskuren gräslök
svartpeppar

Pocherat ägg

4 ägg
1 msk ättiksprit (12 %)
2 tsk salt

Gör så här

00:02:00
00:01:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Gällde Vårsoppan med pocherade ägg ....

    Birgitta

  • Varför hänvisas till Ica.se/buffe för "så gör du" när samma info redan är utskriven i tidningen Buffé?

    Birgitta

Näringsvärde per portion

Energi2170 KJ / 519 kCal
Fett42 g
Salt6.53 g
Kolhydrater11 g
Protein20 g

Testa liknande recept

  • Sparrisrisotto med halstrad lax
    Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tortellini med gräddkokt sparris
    Betyg 4 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Majskyckling med dragonsky
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad