Vårsallad med jordgubbar och skinka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vårsallad med jordgubbar och skinka

Detta recept ger dig en fräsch och snabb vårsallad med söta jordgubbar och salt skinka. Blanda ihop din sallad och lägg upp på fat innan du ringlar över den goda, krämiga dressingen med smak av gurkmeja, farin och gräslök. Servera med rostat bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten med ättika och salt i en traktörpanna. Knäck äggen och låt dem försiktigt glida ner i vattnet. Sjud äggen ca 5 min. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Putsa kanterna på äggen.
  2. Skölj och strimla sallad och gurka. Skölj ev jordgubbarna. Snoppa och skiva dem. skölj och skiva rädisorna. Strimla skinkan.
  3. Blanda salladen med gurka, jordgubbar, rädisor och skinka på ett fat. Lägg på äggen.
  4. Blanda samman ingredienserna till dressingen. Ringla lite dressing runt äggen och servera resten till. Servera med rostat bröd.

För alla

Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri:  använd  iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl vatten
  • 1 msk ättiksprit
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg
  • 1/2 isbergssallad
  • 1/2 gurka
  • 1/2 l jordgubbar (1/2 liter motsvarar ca 250 g)
  • 1 knippa rädisor
  • 100 g rökt skinka
Dressing
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 msk vinäger
  • 1/2 msk Brun Farin
  • 2 krm salt
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 msk hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1220 kJ / 290 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden