Peanutbutter cookies
Peanutbutter cookies är underbara kakor med tydlig nötkaraktär. Kakorna innehåller fylligt jordnötssmör och på toppen rikligt med hackade jordnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1998
Ingredienser
20 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g rumsvarmt margarin
100 g rumsvarmt jordnötssmör
1/2 dl socker
1/2 dl brun farin
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
50 g jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Försökte följa Catharinas kommentar och ta en mindre mängd mjöl men det blev bara en lös smet, så använde 4,5 dl mjöl ändå. Det blev en jättefin jämn deg. Kakorna däremot är väldigt torra och smuliga och inte särskilt söta, lite som shortbread med svag jornötssmak. Ingen favorit tyvärr!
Klara
2024-09-07Skulle ha läst kommentaren först, alldeles för mycket mjöl! Degen gick inte ens att få ihop utan extra mjölk. Smakar mjöl.
Marielle
2022-02-03Hej! Jag har bakat dessa idag. Min kommentar , alldeles för stor mängd mjöl , blir torra och smakar mjöl. Rekommenderar att ni sänker mjölkmängden till 2.5 dl.// Catharina
Catharina
2019-07-09