Vårrullar med quornfärs och hoisindipp

Goda och härliga vårrullar fyllda med kryddig och smakrik quornfärs och fräscha grönsaker. De här vego-vårrullarna fixar du enkelt med vårrullearken och de frästa grönsakerna. Ät vårullarna med ris och sallad och dippa dem i hoisinsås.

Ingredienser
4 portioner
125 g salladslök
1/2 litet spetskålshuvud (à ca 300 g)
2 vitlöksklyftor
300 g fryst färs av quorn
2 msk olja
1 msk sesamolja
1/2 tsk chiliflakes
2 msk sesamfrö (gärna blandade vita och svarta)
1 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
12 st vårrulleark (runda rispapperark)
2 dl hoisinsås
Till servering
ris
blad av isbergssallad
gärna koriander
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2812 KJ / 670 kCal
Fett15 g
Salt4 g
Kolhydrater106 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
6 stAnother tip, just rinse the wraps in water, don’t brush them. Faster putting them together and no crunchy spots
Emily
Don’t add too much seasoning to the mix, the sauces you use to garnish will add the flavor you’re looking for. Loved the sriracha mayonnaise with this
Emily
Jag tycker det är fantastiskt gott och lättlagat! Går att stoppa i vad man vill i ruspapperet ifall man är sugen på annat.
Jonas