Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spetskålssallad med valnötter och russin

Förutom rättens tilltalande utseende är spetskålssalladen en härlig smakupplevelse. De spröda salladsbladen är täckta av smaskig dressing med inslag av dijonsenap och med hjälp av de knapriga valnötterna och söta russinen blir den otroligt god!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla spetskålshuvudet fint. Salta och peppra.
  2. Rosta valnötter i het torr panna.
  3. Gör en vinägrett av valnötsolja, druvkärnolja, äppelcidervinäger och dijonsenap.
  4. Blanda kål, valnötter och russin. Häll över vinägretten.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Passar till: Yoghurtmarinerad kyckling med spiskummin och sambal oelek.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 litet spetskålshuvud
  • salt och peppar
  • 1 dl valnötter
  • 1/2 tsk valnötsolja
  • 1 msk druvkärneolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl russin
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare