Vårrullar med mango, avokado och rostad mandelsås

Betyg 3.8 av 5.214 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Vårrullar med mango, avokado och rostad mandelsås

Vietnamesiska sommarrullar är ett annat namn på dessa otroligt läckra vårrullar där tunt rispapper omsluter mango, avokado, rödkål, salladslök och mynta. Här behövs ingen dippsås, den är redan blandad i fyllningen. Men lite soja till är aldrig fel.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Vårrullar med mango, avokado och rostad mandelsås

Ingredienser

10 bufféportioner

Mandelsås

1 dl rostade sötmandlar
1/2 tsk sambal oelek
1 msk gari (inlagd ingefära)
1/2 dl japansk soja
1 msk sesamolja
1/2 dl olivolja

Vårrullar

500 g rödkål
2 mangofrukter
2 avokador
1 msk färskpressad citronjuice
6 salladslökar
10 rispapper
1 kruka mynta

Gör så här

På festdagens förmiddag
30 minuter före servering
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Rostade sesamfrön är gott att ha i vårrullarna, och risnudlar gör dem mer mättande. Jordnötssås (Oscars recept) är väldigt gott i/till vårrullarna.

    Fredrik

  • När lägger man på såsen??

    Saera

    Hej Saera! Tack för din fråga. Man blandar såsen med rödkålen i steg 2. Vi har förtydligat i receptet och skrivit ut mandelsås istället för bara sås. Lycka till med vårrullarna. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Kan ni ge förslag på dryck till denna rätt?

    Birgitta

    Hej Birgitta! Förslagsvis ljus öl utan alltför stor beska, med eller utan alkohol. Alternativt stilla vatten gärna smaksatt med några blad från myntan. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Vansinnigt gott! Ny favorit!

    Emilie

  • Vår favorit!! Älskar älskar älskar denna rätt! Vi använder inte gari dock och rostar inte mandlarna men MUMMA

    Maria

  • Otroligt gott!!!! Gjorde såsen utan gari och vi rostade inte heller mandlarna men det blev fantastiskt gott!

    Maria

  • Hej! Man behöver inte skala sötmandlarna och förvara rätten i kylskåpet så ska det nog gå bra. Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Ska sötmandlarna skalas innan rostning? Kan man göra rätten en dag i förväg?

    Eva

Näringsvärde per bufféportion

Energi944 KJ / 226 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater20 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Rispappersrullar med cashewdipp
    Betyg 4.4 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Goi cuon – Sommarrullar med räkor
    Betyg 4.7 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Färska vårrullar med sojamajonnäs
    Betyg 3.2 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad