Vårrullar med mango, avokado och rostad mandelsås

Vietnamesiska sommarrullar är ett annat namn på dessa otroligt läckra vårrullar där tunt rispapper omsluter mango, avokado, rödkål, salladslök och mynta. Här behövs ingen dippsås, den är redan blandad i fyllningen. Men lite soja till är aldrig fel.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Ingredienser
10 bufféportioner
Mandelsås
1 dl rostade sötmandlar
1/2 tsk sambal oelek
1 msk gari (inlagd ingefära)
1/2 dl japansk soja
1 msk sesamolja
1/2 dl olivolja
Vårrullar
500 g rödkål
2 mangofrukter
2 avokador
1 msk färskpressad citronjuice
6 salladslökar
10 rispapper
1 kruka mynta
Gör så här
På festdagens förmiddag
30 minuter före servering
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi944 KJ / 226 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater20 g
Protein4 g
Kommentarer
8 stRostade sesamfrön är gott att ha i vårrullarna, och risnudlar gör dem mer mättande. Jordnötssås (Oscars recept) är väldigt gott i/till vårrullarna.
Fredrik
När lägger man på såsen??
Saera
Hej Saera! Tack för din fråga. Man blandar såsen med rödkålen i steg 2. Vi har förtydligat i receptet och skrivit ut mandelsås istället för bara sås. Lycka till med vårrullarna. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Kan ni ge förslag på dryck till denna rätt?
Birgitta
Hej Birgitta! Förslagsvis ljus öl utan alltför stor beska, med eller utan alkohol. Alternativt stilla vatten gärna smaksatt med några blad från myntan. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Vansinnigt gott! Ny favorit!
Emilie
Vår favorit!! Älskar älskar älskar denna rätt! Vi använder inte gari dock och rostar inte mandlarna men MUMMA
Maria
Otroligt gott!!!! Gjorde såsen utan gari och vi rostade inte heller mandlarna men det blev fantastiskt gott!
Maria
Hej! Man behöver inte skala sötmandlarna och förvara rätten i kylskåpet så ska det nog gå bra. Hälsningar Michelle
Ica-köket
Ska sötmandlarna skalas innan rostning? Kan man göra rätten en dag i förväg?
Eva