Kräftpaj med nötter
En spröd pajdeg med knapriga nötter täcks med sparris, papaya och rödlök som du har svept in i en fyllig röra bestående av crème fraiche och fransk senap. Slutligen strör du kräftstjärtarna över pajen och serverar den med en grann grönsallat.
Ingredienser
6 portioner
Pajskal
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl hasselnötter (1 dl motsvarar ca 65 g)
100 g margarin eller smör
2 1/2 msk vatten
Fyllning
1 paket djupfryst grön sparris (à 200 g)
1 papaya
1 rödlök
2 dl lätt crème fraiche
1 msk fransk senap
2 krm salt
1 krm peppar
1 l blandsallad t ex grönsallad, ruccola, ekblad
1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
EN GOD PAJ DÄR KOMBINATIONEN SPARRISRÖRA OCH KRÄFTSTJÄRTAR ÄR MYCKET GOTT
Maud
2005-04-07