Varmrökt lax med risotto primavera

Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Varmrökt lax med risotto primavera

Denna varmrökta lax äts med en krämig risotto primavera. Koka avorio- eller carnaroliris samt schalottenlök i vitt vin och buljong som du blandar med ärter och len sparrispuré. Rör ner parmesanost och smör före risotton serveras med laxen.

Varmrökt lax med risotto primavera

Ingredienser

4 portioner
1 hel varmrökt lax med ben (1 hel motsvarar ca 1-1 1/4 kg)

Risotto Primavera

500 g färsk sparris
12 dl vatten inklusive sparrisvattnet
3 tärningar grönsaksbuljong
2 schalottenlökar
olivolja
4 dl risottoris t ex avorio eller carnaroli
2 dl torrt vitt vin
2 dl gröna ärtor
2 msk smör
2 dl färskriven parmesan
nymalen svartpeppar

Gör så här

00:20:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Hade glömt köpa parmesanost, men hade Västerbottenost hemma som jag använde. Funkade utmärkt.

    Ulrika

Testa liknande recept

  • Grön ärtrisotto
    Betyg 4.7 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grön sparrisfrittata
    Betyg 3.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vårsoppa med lax och pocherat ägg
    Betyg 4.4 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad