Varmrökt lax med risotto primavera

Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Varmrökt lax med risotto primavera

Denna varmrökta lax äts med en krämig risotto primavera. Koka avorio- eller carnaroliris samt schalottenlök i vitt vin och buljong som du blandar med ärter och len sparrispuré. Rör ner parmesanost och smör före risotton serveras med laxen.

Varmrökt lax med risotto primavera

Ingredienser

4 portioner
1 hel varmrökt lax med ben (1 hel motsvarar ca 1-1 1/4 kg)

Risotto Primavera

500 g färsk sparris
12 dl vatten inklusive sparrisvattnet
3 tärningar grönsaksbuljong
2 schalottenlökar
olivolja
4 dl risottoris t ex avorio eller carnaroli
2 dl torrt vitt vin
2 dl gröna ärtor
2 msk smör
2 dl färskriven parmesan
nymalen svartpeppar

Gör så här

00:20:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Hade glömt köpa parmesanost, men hade Västerbottenost hemma som jag använde. Funkade utmärkt.

    Ulrika

Testa liknande recept

Pizza med ärtcrème, sparris och parmesan
Betyg 4.5 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Norrländsk duo1 – grillad räkrulle med ärtstomp, prästost och sparris
Betyg 3.4 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vårsoppa med lax och pocherat ägg
Betyg 4.4 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bakad risotto med sparris
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Risotto med sparris och grillad paprika
Betyg 3.9 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grön ärtrisotto
Betyg 4.7 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad