Varmrökt lax med picklade senapsfrön

Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Varmrökt lax med picklade senapsfrön

Ett recept på varmrökt lax till julbordet, laxen serveras med kokta ägg och sallad. Rätten toppas med senapsfrön som blivit rödbetspicklade. Enkelt, vackert och ljuvligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Varmrökt lax med picklade senapsfrön

Ingredienser

6 portioner

Rödbetspicklade senapsfrön

1 1/2 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit (12%)
2 dl skalad riven rödbeta
2 påsar gula senapsfrön (à ca 35 g)
65 g babyspenat eller mâchesallad
400 g varmrökt lax
4 mjukkokta ägg

Gör så här

00:05:00
08:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Super gott sallad❤️

    Nara

Näringsvärde per portion

Energi970 KJ / 232 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein23 g

Testa liknande recept

  • Picklade rotfrukter
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Apelsinpicklad rödbeta
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skånsk senap
    Betyg 3.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sill med senapskräm och krasse
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Picklade rädisor
    Betyg 4.3 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Glasmästarsill
    Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad