Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Örtsås med wasabi

Krämig sås på färska örter och crème fraiche med sting av wasabi eller pepparrot som passar till det mesta. Går att förbereda upp till 2 dagar i förväg.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa örter, wasabi eller pepparrot och lättcrème fraiche med stavmixer eller matberedare.
  2. Krydda med salt. Smaka av och se om det behövs mer wasabi eller pepparrot. Ställ i kylen fram till servering.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 20
  • 3 dl plockade örter t ex persilja, dill, basilika
  • 3 msk wasabi eller riven pepparrot
  • 2 l crème fraiche
  • 2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan