Örtsås med wasabi

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
1
Örtsås med wasabi

Krämig sås på färska örter och crème fraiche med sting av wasabi eller pepparrot som passar till det mesta. Går att förbereda upp till 2 dagar i förväg.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Örtsås med wasabi

Ingredienser

20 portioner
3 dl  plockade örter t ex persilja, dill, basilika
3 msk  wasabi eller riven pepparrot
2 l  crème fraiche
2 tsk  salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Med lite chiliflakes så är denna sås helt underbar till ugnsbakad lax och ugnsrostad färskpotatis

Lars

2019-09-20

Testa liknande recept

Smöra som proffsen
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krämig örtsås
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Het mangosalsa
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Wasabimajonnäs
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Snittar med räkor och wasabi
Betyg 3 av 5.
101 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saltinbakad wasabi- och sesamlax med grillad broccoli
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga