Varmrökt lax med citronpicklad blomkål och örtmajo

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Varmrökt lax med citronpicklad blomkål och örtmajo

Behöver du tips på en bra rätt till julbordet? Servera varmrökt lax tillsammans med fräsch och krispig blomkål som picklats i citron. En krämig örtmajonnäs smaksatt med örter som persilja och dragon blir pricken över i.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Varmrökt lax med citronpicklad blomkål och örtmajo

Ingredienser

8 bufféportioner

Citronpicklad blomkål

600 g blomkål
1/2 dl färskpressad citronjuice
1/2 msk strösocker
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Örtmajonnäs

2 dl grovhackade färska örter (t ex dill, persilja och dragon)
2 1/2 dl neutral olja
2 äggulor
2 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Till servering

400 g varmrökt lax
65 g mâchesallad

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi1781 KJ / 425 kCal
Fett39 g
Salt1.5 g
Kolhydrater4 g
Protein14 g

Testa liknande recept

  • Curryrostad blomkål i salladsblad
    Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad