Varmrökt lax med betor och dill

Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Varmrökt lax med betor och dill

Här ska skapas magi. Rödbetor får värmas i smör ihop med salt kapris. Tillsammans med varmrökt lax blir det en smakexplosion som heter duga. Addera dillsås, kokt potatis och sallad så är vi redo.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2022

Varmrökt lax med betor och dill

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Sås

1 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl gräddfil
salt
peppar

Rödbetor

500 g kokta rödbetor
2 msk smör
2 msk kapris
1 kruka sallad
600 g varmrökt lax

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2886 KJ / 690 kCal
Fett35 g
Salt4 g
Kolhydrater48 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rödbetor med kaprisyoghurt och dill
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kaprisfisk
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Parisare med stekt ägg
    Betyg 3.2 av 5.77 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillade rödbetor i paket med kapris
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad