Räksallad med ost
Färgsprakande räksallad med underbar smak av den kraftfulla osten. Passar utmärkt en varm sommardag tillsammans med ljuvligt doftande nybakat bröd och en välsmakande vinägrett.
Ingredienser
4 portioner
1 kg räkor med skal eller skalade (1 kg räkor med skal motsvarar 400 g skalade räkor, djupfrysta eller i lake)
150 g ost (max 17%)
1 stort isbergssalladshuvud
2 paprikor (gärna i olika färger)
1 burk majs (à 300 g)
För alla
Gör mjölk- och laktosfri: Byt ut osten mot sojabaserad ost om du inte tål mjölk eller laktos.
Gör så här
Tips
Egen vinägrett görs av 3 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar (för 4 port).
Gröna tipset: Byt ut räkorna i salladen mot röda bönor om du vill äta grönt.
Gröna tipset: Byt ut räkorna i salladen mot röda bönor om du vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2135 KJ / 511 kCal
Fett15.8 g
Kommentarer