Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Korv med krämig majsrisotto

En prima lättlagad middag får du med grillkorv som serveras bredvid en risotto med smak av majs och gräslök. Den goda krämigheten i risotton kommer från minifraichen och med korvens stekta yta till det kokta riset får du en trevlig kontrast.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i vatten med salt enligt förpackningens anvisning.
  2. Låt majsen rinna av. Hacka gräslöken.
  3. Vänd ner majs, gräslök och mini fraiche i det färdigkokta riset. Smaka av med kajennpeppar.
  4. Stek eller grilla korven några minuter.
  5. Servera korven med den krämiga majsrisotton och en blandad sallad.

För alla

Byt ut mini fraichen mot 2 dl riven sojabaserad hårdost (för 4 port) om du inte tål mjölk eller laktos. Kontrollera för säkerhets skull innehållet på korven om du inte tål gluten, mjölk, laktos eller soja.

Tips

För att få ett vackert gult ris kan man låta 1 msk gurkmeja koka med riset (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 burk majs (à 300 g)
  • 1 knippa gräslök
  • 2 dl minifraiche (5 % fett)
  • 400 g mager grillkorv (max 10 % fett)
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 1/4 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2186 kJ / 515 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden