Värmande buljong "bone broth"

79
0
Värmande buljong "bone broth"

I New York har man alltid något drickbart i handen – en allt vanligare företeelse är att knalla runt med en kopp varm buljong som har kokats från grunden, så kallad ”bone broth”. Gör din egen buljong på kalvben och drick i stället för blåbärssoppa i skidspåret!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Värmande buljong "bone broth"

Ingredienser

ca 3 l
2 gula lökar
2 morötter
250 g rotselleri
1/2 purjolök (vita delen, à ca 75 g)
2 1/2 kg kalvben (sågade i bitar)
1/2 dl tomatpuré
4 skalade vitlöksklyftor
4 färska timjankvistar (eller 0,5 msk torkad)
2 lagerblad
6 hela vit- eller svartpepparkorn
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen är per liter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

79

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 346 KJ / 83 kCal
Fett 2 g
Salt 5.6 g
Kolhydrater 12 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden