Värmande buljong "bone broth"
I New York har man alltid något drickbart i handen – en allt vanligare företeelse är att knalla runt med en kopp varm buljong som har kokats från grunden, så kallad ”bone broth”. Gör din egen buljong på kalvben och drick i stället för blåbärssoppa i skidspåret!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
ca 3 liter
2 gula lökar
2 morötter
250 g rotselleri
1/2 purjolök (vita delen, à ca 75 g)
2 1/2 kg kalvben (sågade i bitar)
1/2 dl tomatpuré
4 skalade vitlöksklyftor
4 färska timjankvistar (eller 0,5 msk torkad)
2 lagerblad
6 hela vit- eller svartpepparkorn
salt
Gör så här
Näringsberäkningen är per liter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Energi346 KJ / 83 kCal
Fett2 g
Salt5.6 g
Kolhydrater12 g
Protein4 g
Kommentarer