Värmande buljong "bone broth"

Betyg 3.8 av 5.84 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Värmande buljong "bone broth"

I New York har man alltid något drickbart i handen – en allt vanligare företeelse är att knalla runt med en kopp varm buljong som har kokats från grunden, så kallad ”bone broth”. Gör din egen buljong på kalvben och drick i stället för blåbärssoppa i skidspåret!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Värmande buljong "bone broth"

Ingredienser

ca 3 liter
2 gula lökar
2 morötter
250 g rotselleri
1/2 purjolök (vita delen, à ca 75 g)
2 1/2 kg kalvben (sågade i bitar)
1/2 dl tomatpuré
4 skalade vitlöksklyftor
4 färska timjankvistar (eller 0,5 msk torkad)
2 lagerblad
6 hela vit- eller svartpepparkorn
salt

Gör så här

00:15:00
00:10:00
00:10:00
06:00:00
Näringsberäkningen är per liter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.84 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per liter

Energi346 KJ / 83 kCal
Fett2 g
Salt5.6 g
Kolhydrater12 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Söndagsstek på älg
Betyg 2.9 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Husets snabba kålsoppa
Betyg 2.6 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Harira - köttsoppa
Betyg 3 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Vegansk julskinka av rotselleri
Betyg 3.8 av 5.78 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kycklingbuljong med citrongräs, soja och kycklingfrikadeller
Betyg 4.8 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Honungssenap med timjan
Betyg 3.5 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad