Värmande buljong "bone broth"

75
0
Värmande buljong "bone broth"

I New York har man alltid något drickbart i handen – en allt vanligare företeelse är att knalla runt med en kopp varm buljong som har kokats från grunden, så kallad ”bone broth”. Gör din egen buljong på kalvben och drick i stället för blåbärssoppa i skidspåret!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Värmande buljong "bone broth"

Ingredienser

ca 3 l
2
gula lökar
2
morötter
250 g
rotselleri
1/2
purjolök (vita delen, à ca 75 g)
2 1/2 kg
kalvben (sågade i bitar)
1/2 dl
tomatpuré
4
skalade vitlöksklyftor
4
färska timjankvistar (eller 0,5 msk torkad)
2
lagerblad
6
hela vit- eller svartpepparkorn
-
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen är per liter.

Vad tyckte du om receptet?

75

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 346 KJ / 83 kCal
Fett 2 g
Salt 5.6 g
Kolhydrater 12 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept