Värmande buljong "bone broth"

Betyg 3.8 av 5.
82 personer har röstat
0
Värmande buljong "bone broth"

I New York har man alltid något drickbart i handen – en allt vanligare företeelse är att knalla runt med en kopp varm buljong som har kokats från grunden, så kallad ”bone broth”. Gör din egen buljong på kalvben och drick i stället för blåbärssoppa i skidspåret!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Värmande buljong "bone broth"

Ingredienser

ca 3 l
2   gula lökar
2   morötter
250 g  rotselleri
1/2   purjolök (vita delen, à ca 75 g)
2 1/2 kg  kalvben (sågade i bitar)
1/2 dl  tomatpuré
4   skalade vitlöksklyftor
4   färska timjankvistar (eller 0,5 msk torkad)
2   lagerblad
6   hela vit- eller svartpepparkorn
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen är per liter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
82 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi346 KJ / 83 kCal
Fett2 g
Salt5.6 g
Kolhydrater12 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Älgstek med murklor
Betyg 2.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Husets snabba kålsoppa
Betyg 2.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Söndagsstek på älg
Betyg 2.9 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Harira - köttsoppa
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Honungssenap med timjan
Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga