Värmande buljong "bone broth"

Betyg 3.8 av 5.85 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Värmande buljong "bone broth"

I New York har man alltid något drickbart i handen – en allt vanligare företeelse är att knalla runt med en kopp varm buljong som har kokats från grunden, så kallad ”bone broth”. Gör din egen buljong på kalvben och drick i stället för blåbärssoppa i skidspåret!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Värmande buljong "bone broth"

Ingredienser

ca 3 liter
2 gula lökar
2 morötter
250 g rotselleri
1/2 purjolök (vita delen, à ca 75 g)
2 1/2 kg kalvben (sågade i bitar)
1/2 dl tomatpuré
4 skalade vitlöksklyftor
4 färska timjankvistar (eller 0,5 msk torkad)
2 lagerblad
6 hela vit- eller svartpepparkorn
salt

Gör så här

00:15:00
00:10:00
00:10:00
06:00:00
Näringsberäkningen är per liter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Hur förvarar man buljongen på bästa sätt? Hur länge håller den och hur värmer man upp den när man ska dricka? /Nybörjare

    Hanna

    Hej! Förvara buljongen i plastburkar med tätslutande lock i kyl eller frys. I kylen håller den i 4-5 dagar. I frysen minst 3 månader. Koka upp buljongen i kastrull och drick. Lycka till. Vänliga hälsninger Leif

    ICA-köket

  • Hej! Var kan jag köpa dessa itusågade kalvben (bor i Uppsala)? Hälsningar Maria

    Maria

    Hej Maria! Prata med din handlare om fråga om dom kan beställa hem till dig. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Hur stor kastrull är det tänkt att man skall använda?

    Kajsa

    Hej Kajsa! En kastrull som är minst 6 liter är bra att använda. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Näringsvärde per liter

Energi346 KJ / 83 kCal
Fett2 g
Salt5.6 g
Kolhydrater12 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Söndagsstek på älg
    Betyg 3 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Husets snabba kålsoppa
    Betyg 2.6 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Färsk korv i ugn
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegansk julskinka av rotselleri
    Betyg 3.8 av 5.78 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Honungssenap med timjan
    Betyg 3.5 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad