Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varma tonfiskmackor med sparrissallad

Dessa varma tonfiskmackor är ett utmärkt, matigt alternativ till fredagsmyset. Gratinera dina mackor täckta av smarrig tonfiskröra, ost samt söta tomater och servera dem nygräddade tillsammans med en härlig sparrisallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250˚C.
  2. Skär tomaterna i skivor. Häll av tonfisken och låt rinna av ordentligt. Blanda den med majonnäs, persilja, salt och peppar.
  3. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Bred på tonfiskröran. Toppa med tomat- och ostskivor. Sätt i övre delen av ugnen 8–10 minuter tills osten smält och fått fin färg. Gör salladen under tiden.
  4. Sparrissallad: Koka sparrisen enligt anvisning på förpackningen. Strimla de soltorkade tomaterna. Häll av sparrisen. Spola den hastigt i kallt vatten eller lägg i isvatten så bevaras den fina färgen bättre. Skär i mindre bitar. Blanda med soltorkade tomater och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera tonfiskmackorna med sparrissalladen.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i brödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 skivor lantbröd (gärna fullkorn)
  • 150 g skivad ost
Fyllning
  • 2 tomater
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Sparrissallad
  • 300 g grön sparris
  • 5 soltorkade tomater
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2092 kJ / 500 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer