Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hjortronchutney med chili

En spännande och smakrik chutney med hjortron som huvudingrediens! Chilin ger den lite extra karaktär och sting och denna hjortonchutney passar alldeles perfekt att ge bort i present eller julklapp!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina hjortronen.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken.
  3. Fräs lök och chili 1 minut i olja i en kastrull.
  4. Tillsätt socker, vin, ättika och kryddnejlikor. Låt koka upp och tillsätt hjortronen.
  5. Låt koka ihop ett par minuter och krydda med peppar. Låt svalna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Gör gärna dubbel sats och ge bort en burk som »matklapp«.

Ingredienser

Portioner: 3 dl
  • 1 paket frysta hjortron (à 225 g)
  • 2 schalottenlökar
  • 1/2 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 msk socker
  • 4 msk vitt vin
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 6 kryddnejlikor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan