Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Varm vitlökscrème på grillen

Vanligast är väl kanske att vi kör kalla såser när vi grillar på sommaren – men här presenterar vi recept på en varm vitlökscrème som du bara måste testa. Själva tillagningen är rolig och du kan hålla till ute vid grillen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp olivoljan i en kastrull på grillen. Fräs all lök i olivoljan tills den är mjuk. Rör ner senapen och låt den fräsa med en halv minut. Tillsätt vinet och låt det koka ihop något. Rör ner crème fraiche och koka sakta ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Hacka och rör ner persiljan strax innan servering.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 3 tsk dijonsenap
  • 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 3 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 3 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1222 kJ / 292 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer